Škoricový likér

diabambulka - fotkadiabambulka, 25. februára 2013

Blížia sa sviatky a vtedy každý z nás pripravuje niečo výnimočné, možno nové a možno troška tradične-netradičné ...Taký je aj tento likér. Vonia po Zobraziť celý popisBlížia sa sviatky a vtedy každý z nás pripravuje niečo výnimočné, možno nové a možno troška tradične-netradičné ...Taký je aj tento likér. Vonia po škorici a pomarančoch, ale treba si ho pripraviť skôr, aby sa všetky chute a vône prepojili :-) Samotná príprava je veľmi jednoduchá.

Suroviny

1/2 ks
6 - 8 ks
125 g
0,7 l




Postup

  1. 1

    1/2 pomaranča odšťavíme. Do prázdnej fľaše nalejeme šťavu, pridáme škoricu a cukor. Všetko zalejeme brandy, uzavrieme a necháme 4 týždne odležať. Škoricový likér precedíme a vylejeme do dekoratívnej fľaše.

  2. 2

    Na zdravie :-)

Diskusia k receptu

gordonko
zasa stará otazka .... pečo brendy ,ktorá má svoju chuť ..... čo to dať do domácej pálenky..... také si neskúšala ?????
tiginko
@gordonko ja mám zase nedobré skúsenosti s domácou pálenkou - práve tá máva svoju špecifickú chuť. Aj doma vyrobený vaječný koňak ešte z mojich začiatkov nedopadol dobre, keď som chcela zužitkovať domáce pálenô. Mne sa tento likérik pozdáva, aj keď ja také sladké alkoholy nepijem. Skúsim pre hostí asi, pretože kombinácia pomaranča a škorice sa mi celkom pozdáva. A možno práve brandy tomu dá zaujímavú podchuť...
gordonko
...dobrý nápad , urob a dojdi na stretnutie VARECHAčou do Nitry ....dáš nam ochutnať
pekný deň Ti prajem
dajanca
no teda, zaujímavý nápad... Na zdravie!!! :-)
akeber
super recept , tak teraz už viem o koho ide na blogu :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia