Škoricový koláč

Škoricový koláč
Foto: maarianna
maariannaMaarianna, 59 ročná žena, Prievidza, recept pridala: 24. apríla 2010 17:09Ďalšie jej recepty

Recept mám už dlho len som ho neskúšala. Je to výborný ľahký koláč a vôbec nie je sladký, vychladený je akurát na osvieženie.

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia vyšlaháme s cukrom ostatné suroviny a vylejeme na vymastený a kokosom posypaný plech. Ja som to šlahala ponorným mixérom.

2

Necháme vychladnúť, a na vrch natrieme kyslú smotanu rozmiešanú s cukrom a posypeme škoricovým cukrom



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marlen, 24. apríla 2010 o 17:33
    super, pre mňa čím menej múky, tým lepší koláč. a kokos by bol dobrý aj v korpuse, potom by bolo treba ešte menej múky aj cukru, aj v kyslej smotane -vypije vodu a zahustí, skvelé. škorica - zdravý antioxidant, pri diabetes naozaj cekom dobrá maškrta, lepšia, než tie kúpenské......v lete osviežujúce....


  • klaura, 24. apríla 2010 o 18:40
    vyzerá chutný ... skúsim hneď zajtra ...


  • hanina, 24. apríla 2010 o 19:22
    Tvaroh mám rada - vďaka vyskúšam.


  • hera, 25. apríla 2010 o 09:59
    ...tak tento urcite dnes skusim---vdaka---!


  • hera, 25. apríla 2010 o 11:18
    hmmm...mam problem ...kolko gramov maju "tri kocky tvarohu"? a ake velke su "tri kelimky kyslej smotany"? No volakedy bola kocka tvarohu 250gramov jedna a kelimok kyslej smotany bol 150ml ale boli aj mensie kocky a vacsie kelimky tak ako to ma byt-urobim to "od oka" a uvidim.


  • maarianna, 25. apríla 2010 o 11:23
    kocky mali každá 250g a smotany si môžeš dať aj viac ja som dala 4 kelímky200 ml ale robila som to na veľký plech


  • maarianna, 25. apríla 2010 o 11:28
    ešte som zabudla piecť podľa toho akú máš rúru môže to byť aj dhlšie treba skúšať špáradlom


  • bea21, 25. apríla 2010 o 13:59
    MNAAAAM, ŠKODA, ŽE UŽ SOM UPIEKLA NEŤAHANU ŠTRUDLU. ALE NABUDÚCE VYSKÚŠAM.


  • zdezda, 26. apríla 2010 o 19:09
    ďakujeeem za recept, ukladám a určite ho čo najskôr urobím :-)


  • lucylee, 11. marca 2011 o 10:23
    tento recept je výborný, vyskúšala som a neľutujem, je naozaj svieži, ideálny na horúce letné dni



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist