Škoricový koláč

Škoricový koláč
Foto: maarianna
maariannaMaarianna, recept pridal: 24. apríla 2010 17:09Ďalšie jeho recepty

Recept mám už dlho len som ho neskúšala. Je to výborný ľahký koláč a vôbec nie je sladký, vychladený je akurát na osvieženie.

Suroviny

20
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vajcia vyšlaháme s cukrom ostatné suroviny a vylejeme na vymastený a kokosom posypaný plech. Ja som to šlahala ponorným mixérom.

2

Necháme vychladnúť, a na vrch natrieme kyslú smotanu rozmiešanú s cukrom a posypeme škoricovým cukrom



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marlen, 24. apríla 2010 o 17:33
    super, pre mňa čím menej múky, tým lepší koláč. a kokos by bol dobrý aj v korpuse, potom by bolo treba ešte menej múky aj cukru, aj v kyslej smotane -vypije vodu a zahustí, skvelé. škorica - zdravý antioxidant, pri diabetes naozaj cekom dobrá maškrta, lepšia, než tie kúpenské......v lete osviežujúce....


  • klaura, 24. apríla 2010 o 18:40
    vyzerá chutný ... skúsim hneď zajtra ...


  • hanina, 24. apríla 2010 o 19:22
    Tvaroh mám rada - vďaka vyskúšam.


  • hera, 25. apríla 2010 o 09:59
    ...tak tento urcite dnes skusim---vdaka---!


  • hera, 25. apríla 2010 o 11:18
    hmmm...mam problem ...kolko gramov maju "tri kocky tvarohu"? a ake velke su "tri kelimky kyslej smotany"? No volakedy bola kocka tvarohu 250gramov jedna a kelimok kyslej smotany bol 150ml ale boli aj mensie kocky a vacsie kelimky tak ako to ma byt-urobim to "od oka" a uvidim.


  • maarianna, 25. apríla 2010 o 11:23
    kocky mali každá 250g a smotany si môžeš dať aj viac ja som dala 4 kelímky200 ml ale robila som to na veľký plech


  • maarianna, 25. apríla 2010 o 11:28
    ešte som zabudla piecť podľa toho akú máš rúru môže to byť aj dhlšie treba skúšať špáradlom


  • bea21, 25. apríla 2010 o 13:59
    MNAAAAM, ŠKODA, ŽE UŽ SOM UPIEKLA NEŤAHANU ŠTRUDLU. ALE NABUDÚCE VYSKÚŠAM.


  • zdezda, 26. apríla 2010 o 19:09
    ďakujeeem za recept, ukladám a určite ho čo najskôr urobím :-)


  • lucylee, 11. marca 2011 o 10:23
    tento recept je výborný, vyskúšala som a neľutujem, je naozaj svieži, ideálny na horúce letné dni



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist