Škoricový koláč s cviklou

jack - fotkajack, 10. apríla 2016
Škoricový koláč s cviklou
Foto: jack

Dnes som sa rozhodla pre tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň veľmi chutný koláčik. Pôvodne do tohto receptu ide cuketa, no ja som ju nahradila Zobraziť celý popisDnes som sa rozhodla pre tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň veľmi chutný koláčik. Pôvodne do tohto receptu ide cuketa, no ja som ju nahradila cviklou. Výsledkom som bola nadšená.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 1/2 hrnčeka
1 ks
1 PL
1 PL
1/2 bal




Postup

  1. 1

    Cviklu potrebujeme v surovom stave 2 hrnčeky to sú 2 malé cvikly. Pohár použijeme s objemom 2,5 dcl. Začneme tým, že si cviklu umyjeme, ošúpeme a postrúhame na jablkovom strúhadle. Žĺtky, olej, cukor, škoricu a kakao vymiešame. Pridáme mlieko, cviklu a múku s pdp. Nakoniec primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vyložený papierom. Ešte horúci potrieme džemom a potom polejeme čokoládou.

Diskusia k receptu

haji
@Jack krásný koláč, nejen ke kafíčku! Zdravím a mávám!
jack
Ďakujem pekne milá Haji.Tvoj komentár ma potešil.
1x jack
jack
Len škoda,že mi nezobralo všetky fotky,aj text mi stále vymazovalo.Dávam to cez mobil tak asi preto.Stalo sa mi to teraz prvý krát.Nechápem.
monty469
Parádny koláčik a s tým domácim džemom a cviklou musí byť super :-) Cviklu ešte mám, tak ho urobím. Pekný večer
jack
Pekny kolacik take môžem 5*
jack
@Monty469 (10.4.2016 19:08)

Haha ,moja drahá sestrička,veď vieš,že džem aj cvikla sú od teba.A koláče s domácim džemom sú naj.Vďaka za komentár.
jack
@Jack (10.4.2016 19:41)

Toto písala moja dcéra,ja som sa zabudla odhlásiť z jej mobilu a ona si to nevšimla.,že pekný koláčik také môžem.5*. Tak aby si niekto nemyslel,že si sama píšem komentáre.Takže sa ospravedlňujem za ňu.
monty469
@Jack (10.4.2016 19:43)

Moja milá sestrička, poznáš ma, musela som si "rypnúť" haha :-D
luclup
Taketo kolace mam najradsej ! Siice s cviklou som este nikdy nejedla, ale nepochybujem, ze je super (: Uz sa tesim na nasu cuketu, cviklu a presne taketo kolace ako si napiekla, chvaaalim a posielam hviezdickyy ♥️
jack
@Luclup (11.4.2016 07:50)

Ďakujem pekne moja milá Luclup.A to už je niečo keď môj muž aj dcéra sa nevedeli dojesť.Povedali,že je lepšì ako nejaký krémový.A poznáš ich,obaja majú najradšej džaby.Pozdravujem a ešte pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia