Škoricovo-orechoví slimáčikovia

morenajea - fotkamorenajea, 26. júla 2011
Škoricovo-orechoví slimáčikovia
Foto: morenajea

Z programu Kluci v akci

Suroviny

Kvások:
20 g
1 lyžica
150 ml vlažné
Cesto:
300 g
100 g
2 ks
Posýpka:
100 g posekané
100 g
1 lyžica
1 ks




Postup

  1. 1

    Droždie s cukrom a vlažným mliekom premiešame a necháme 15 minút stáť.

  2. 2

    Do misy dáme múku, zmäknuté maslo, žĺtka, soľ a hotový kvások. Vypracujeme na hladké cesto. Pod perinou necháme hodinku kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozválame na veľký a tenký obdĺžnik, potrieme rozmiešaným vajíčkom, posypeme zmesou orechy-škorica-cukor. Cesto zamotáme do rolády a krájame na 1cm hrubé kolieska. Pokladáme na vymazaný plech. Necháme ešte 15 minút kysnúť.

  4. 4

    Než slimáčkov dáme do rúry, potrieme ich ešte vajíčkom a posypeme zvyšnou orechovou zmesou. Pečieme do zlatova.

Diskusia k receptu

jamyyy
su vyborne...ale ja potieram cesto rozpustenym maslom alebo olejoma a pridam aj hrozienka. Vrch potieram vajickom s trochu oleja.......
evanaaa
Morenaja, pošteklla si moje chuťové bunky, teraz mám práve chuť na niečo sladké, tieto orechovo-škoricové by mi bodli, zatiaľ si ich len ukladám.
marienka44
@Morenajea ,osie hniezda sa krajaju hrubsie, asi 3 cm. Treba v tomto pripade dodrzat hrubku 1 cm? Ukladam do KK a dnes vyskusam. :-)
marienka44
@Morenajea ,osie hniezda sa krajaju hrubsie, asi 3 cm. Treba v tomto pripade dodrzat hrubku 1 cm? Ukladam do KK a dnes vyskusam. :-)
marienka44
@Morenajea , prave som ich dopiekla, vyzeraju skvele. Este su teple, nemozem ich jest. Miesto skorice som dala pripravok od Thymosu"Jablkovy zavin". Je to zmes korenin:skorica,cit. kora mleta,badian mlety,koriander mlety, etylvanilin. Kupila som to v Kauflande davnejsie.
cica2
krásne sa ti vydarili, niekedy vyskúšam, kedže orechové zbožňujem:)
gabsim
tak som ich prave dorobila, akurat, ze sme alergicki na orechy, tak som cesto potrela lekvarom, posypala makom a hrozienkami a su uzasneeee!!! vyslo mi ich viac ako 20 a moja mala zbodla hned 3 :)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia