Škoricovo-jablkový dezert

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 15. decembra 2013
Škoricovo-jablkový dezert
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Niečo tradičné a niečo moderné. Niečo drobné a niečo veľkolepé. Niečo koláčové, ale aj nadýchané torty, za aké by sa nehanbil ani majster slávnej Zobraziť celý popisNiečo tradičné a niečo moderné. Niečo drobné a niečo veľkolepé. Niečo koláčové, ale aj nadýchané torty, za aké by sa nehanbil ani majster slávnej cukrárne. Takto si predstavujem sladký slovenský vianočný stôl.

15
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 x upiecť plát:
4 ks
100 g
110 g
Plnka 1:
750 g
3 bal
50 g
Plnka 2:
1,5 ks
1 čl
2 bal




Postup

  1. 1

    Prvý upečený plát dáme na plech a rozotrieme polovicu šľahačky, ktorú vyšľaháme s cukrom a so stužovačom. Pridáme druhý plát a naň dáme zvyšok šľahačky.

  2. 2

    Na šľahačku dáme postrúhané jablká so škoricou a uhladíme. Zalejeme uvarenou a trocha vychladnutou želatínou. Dáme do chladničky na 2 – 3 hodiny.

Diskusia k receptu

abend
Koláčik vyzerá fantasticky, určite aj chutí výborne. Ja žiaľ pri mojej diéte musím na šľahačku zabudnúť, skúsim ju nahradiť krémovým tvarohom.
Vyskúšam možno to bude jedlé.
abend
Ešte sa chcem spýtať autorky receptu, či suroviny na cesto sú na jeden plát, alebo na dva pláty, ktoré je treba upiecť a taktiež by som uvítala uviesť veľkosť plechu.
Ďakujem za odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia