Škoricové vlnky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 28. januára 2017
Škoricové vlnky (fotorecept)
Foto: mariamka

Malá dobrota z odpaľovanėho cesta. Jednoduché, nenáročné, aj celkom rýchle, pochutíte si :) Inšp. Chillin.sk

10
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

200 ml
50 g (alebo masť)
50 g
130 g
3 ks
 štipka
Na posýpku:
3 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nefotila som celý postup, ospravedlňujem sa. Ale keďže výsledok prekvapil, chcem sa podeliť. "Lenivé" gazdinky sem sa! :) Dáme variť vodu, prilejeme olej a šupneme tam maslo, ja som dala bravčovú masť, naozaj :) plus štipka soli.

  2. 2

    Keď nám to zovrie, vsypeme celú múku a miešame varechou do bezvedomia, kým sa to zahustí a odlepuje od kastróla. Odtiahneme z plameňa a treba to nechať trochu vychladnúť, čo v tejto klíme nie je problém.

  3. 3

    Do vlažnej kaše zapracujeme postupne! rozšľahané vajcia. Najlepšie metličkovým mixérom. Medzitým už hrejeme rúru na 200 st., plech vystelieme papierom a rozpatláme našu zmes. Posypeme cukrovo-škoricovou zmesou.

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Písali na 180, ale ja by som doporučovala na 200° tých cca 18-20 min. Syn povedal "praženica" :) som zvedavá, čo poviete vy :)

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Piekla som to znovu, pár fotiek z upgrade. Odpaľované cesto.

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu už aj so zapracovanými vajcami, pridané sušené ovocie, hrúbka cca 1cm.

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené vlnky, ako som vravela, na 200° 18min.

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pocukrovať a degustovať

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    asistent :)

    Škoricové vlnky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
pre mňa dôležité-čo povieš ty..dobrota..nenáročná..rýchla..??vravíš...
tu mi ktosi do ucha:babka,to hravo spravíš..!!
mám..??ručíš životom..??
:-)
kakao
@Radost (28.1.2017 21:07)

Chcelo by to konečne aj recept pridať, nielen prázdne reči...
poviem úprimne, niečo podobné vôbec ti nesvedčí..!!
kukulienka71
@mariamka , a prečo máš "lenivé" v úvodzovkách? dala som ti 5*, lebo som sa schuti zasmiala, to ja na vareche málokrát, tak preto. Praženica sa mi páči, každý si ukrojí kus, aký zvládne, takže praktický recept. O chuti nepochybujem.
sovka62
Podľa surovín a postupu to malo byť odpaľované cesto, len ti akosi nevyskočilo. Nuž, to cesto je pliaga, mne nešlo kým som nenarazila na recept od @havino (karamelové veterníky), tiež som vždy mala "praženicu".
cesminaz
@Mariamka ked to musime miesat az do bezvedomia,tak to asi pre lenivych nebude ;-))) Praženica? Môj muž jedáva praženicu poliatu medom..tak hádam so škoricou tiež nieje zlá ;-)))
mariamka
dakujem za komenty, @kakao pohov, na @radost nam nesiahaj, @radost dnes tu uz nikto nic neruci, urob na vlastnu zodpovednost, verim ze si s muzickom pochutite:) @kukulienka nedajboze, aby sa niekto nenasiel :) diky, ze som pobavila, ved aj bola snaha :) chutovo by som to prirovnala k trdelniku @frezia68 nech sa paci, chlieb bude zajtra :) @sovka62 ano odpalovane, ale nemalo tam co vyskocit, kedze je to tenka vrstva, ono sa len zvlni,, @cesminka ty mas inu vydrz, ja viem, pre mna aj 3min miesania je "tazka praca", manzel nebude v tom?:))) ze pozdravujem,,,
dakujem este raz, ze ste sa zastavili, urobte si tutu malu chutovku, urcite budete spokojni, prajem peknu nedelu.
frezia68
Vieš,@Mariamka ,ja len slintám a neurobím, z bezlepkovej múky to bude asi praženica na druhú.Ale chlieb hotový,čakám až rozkrojím.....
mariamka
@Frezia68 (29.1.2017 10:32) no s tym neporadim, a je mi to luto,, ale fotku chlebika mozes dat, vonia pekne :)

kakao
@Frezia68 (29.1.2017 05:57)

"Mrzia Ťa jej komentáre? Nečítaj a obíď."

Nuž, mňa by len zaujímalo, kedy niečo podobné (stačilo by vymeniť "komentáre" za "recepty") napíšeš tej bande, ktorá tu už x receptov znevážila - námatkovo menujem @mirop , @afataga , @tiginko , @kredenc , @rajnica , @concord alebo @hanak (po novom už @k599 ).

Aha, zabudol som, tu na Vareche sú rovní a rovnejší. ;-)
haji
Zajímavý recept, odpalované těsto - jednoducho, rýchlo a chutně! Oceňuji, že není potřeba se s těstem "crcat" na tvary /větrník, věneček/, není třeba se hrát s krémem k naplnění. Díky za receptík, milá @Miriamka !
frezia68
Nuž,@Kakao :nevidím tu žiadnu bandu.Na Varechu chodím sporadicky vybrať si recept,zriedka pridávam komentáre,lebo hoci sú tu pekné,aj zaujímavé recepty,sladké obchádzam.Ak pri náhodnom nákuku na Varechu objavím pekný recept,rada pochválim.Ale o znevážení receptov neviem,nesledujem,aj dnes to bola náhoda.Rovní a rovnejší?Myslím,že sa hodnotíme podľa pridaných receptov a komentárov,nie sme v politike.Ješitnosť,zlý deň,či sa Ťa dotklo,že tiež si nepridal recept? Aký požičaj,taký vráť.Nestojí to za reč,pokračovať a znehodnotiť tento recept.Ak myslíš,založ diskusiu o rovných a rovnejších.....:-))).Prepáč,@Mariamka ,už nebudem tu reagovať.
afataga
vo mne to evokuje s tou skoricou skor krupicovu kasu, ako prazenicu, este dobre, ze si nedala aj kakao
@frezia68 chlebik mas ukazkovy, obdivujem
haji
@Marienka44 (30.1.2017 11:30)
Mleté ořechy, mandle - dala bych je jemně na dvě části, zbytek nechala jen cukr. By se chuťově vidělo. Afi píše, že kakao by si tam nedala, ale to je o individuální chuti, podle mě by to šlo i s kakaem, jemně.
mariamka
Dodatocne dakujem za dalsie odozvy, je to blbost, taka jednoducha, nenarocnych potesi, ak nie skorica, trebars orechy, susene ovocie, dzem,, vymyslam, treba experimentovat, mozno objavime neobjavene, kedze v ceste nie je cukor, mna pokusa aj slana verzia, pekny vikend
luss44
už na poprvé sa mi to páčilo, teraz so suš.ovocím ešte viac. No a ten krásavec na konci je najroztomilejší :) s takým asistentom sa Ti pečie :)
mariamka
@Johnysek (8.2.2017 19:22) @Luss44 (8.2.2017 19:45)
on sa len zda neviniatko, inak je besny :)) dakujem za zastavenie, je to fakt dobre, rychlo sa to rozchytalo
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia