Škoricový zákusok
Škoricové rezy so želé piškótami v bielej čokoláde (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Víkendový zákusok, tentoraz škoricové rezy. Do krému som uložila želé piškóty s bielou čokoládou.
18 porcií |
60 minút príprava |
2x10 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny, počas miešania som pridala do cesta hruškovicu.
- Múku, prášok do pečiva, sódu a škoricu som zmiešala a preosiala na trikrát do vaječnej peny a opatrne vareškou vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som 10 minút. Takto som pripravila aj druhý korpus. Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke. Kožu som stiahla ešte za horúca a zabudla som fotiť.
- Krém: Pokiaľ sa korpusy chladili, do mlieka som dala krupicu a vanilkový cukor a uvarila som hustú kašu, ktorú som i s rajnicou ponorila do studenej vody a vychladila.
- Vymiešala som maslo s cukrom do peny, po lyžici som pridávala už vopred vyšľahanú uvarenú a vychladnutú krupicovú kašu a pridala som čokoládový likér.
- Napokon som do krému pridala 1 balík škoricového cukru a zamiešala. Krém som rozdelila na dve časti.
- Na podnos som dala prvý korpus. Natrela som ho horúcim lekvárom.
- Na lekvár som rozotrela polovicu krému.
- Pripravila som si sirup a piškóty. Piškóty sú plnené jahodovým a marhuľovým želé a potiahnuté bielou čokoládou.
- Piškóty som postupne namáčala stranou bez čokolády v sirupe a ukladala vedľa seba na krém.
- Na piškóty som natrela druhú polovicu krému.
- Zakryla som druhým korpusom. Koláč som uložila do chladničky na 3 hodiny a až potom keď krém stuhol, som ho zaťažila 3 kg cukru a nechala v chlade celú noc..
- Druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, koláč som poliala a dala stuhnúť do chladničky.
- Krájala som ho horúcim nožom. Nôž musí byť poriadne horúci, lebo musí prekrojiť aj bielu čokoládu na piškótach.
Je to veľmi chutný škoricový zákusok.
Prajem vám dobrú chuť.