Škoricové osie hniezda

2baska4 - bez fotky2baska4, 5. apríla 2014
Škoricové osie hniezda
Foto: 2baska4

Neaký čas som hľadala recept na škoricové osie hniezda,ktoré by boli fakt najlepšie,,,Nakoniec som dala dokopy 3 recepty a vzniklo toto :)) Sú fakt Zobraziť celý popisNeaký čas som hľadala recept na škoricové osie hniezda,ktoré by boli fakt najlepšie,,,Nakoniec som dala dokopy 3 recepty a vzniklo toto :)) Sú fakt perfektné ! ..(toto je môj prvý recept na Vareche,tak prepáčte ,ak bude niečo zle napisané,nejasne a tak,kľudne mi dajte vedieť,,snažila som sa písať to tak,aby tomu pochopil každý,ja recept aj postup poznám naspamäť,tak som možno aj na niečo zabudla )

30-40
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 ml
1 kocka
3 PL
1 PL
1 PL
1,25 ml
70 g
štipka
Plnka:
200 g
1 PL
80 g
Na potretie vrchu:
1,5 ml
1 bal




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobím vždy kvások ( 250 ml vlažného mlieka + 1 droždie + 1 PL kryšt.cukru). Cesto si vypracujem so všetkých surovín ( hl.múka+ hnedý cukor+mletá škorica+ olej+ maslo+stipka soli ) + kvások. Keď je cesto spracované dám ho vykysnúť do teplej vody ( cca 40 min ).

    Škoricové osie hniezda - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cesto vykysnuté ,rozdelím ho na 2 časti. Prvú časť si rozvaľkám cca na 0,5 cm vysoké, potriem naň plnku (hnedý cukor+škorica+maslo) - niekedy, keď dám viac plnky na prvé cesto,tak na druhé si dorábam :) .. A potom už len stáčam. Keď je cesto stočené , krájam ho cca na 2 cm široké pásy (ale to je už na Vás ako si budete krájať ;)

    Škoricové osie hniezda - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú pokrájané ,uložím ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie a dám ich piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca na 20 min. Keď sú už upečené,tak ich potriem mliekom zmiešaným s vanil.cukrom a dám do rúry ešte na 3 min.

    Škoricové osie hniezda - obrázok 3
  4. 4

    ...A hotovo , mňaam ! :)

    Škoricové osie hniezda - obrázok 4

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
ake
ake
Ahoj, vyzerajú výborne, chystám sa ich upiecť, tak overujem množstvo oleja, iba tak málo?
ally5555
Ahoj nechapem vykysnut do teplej vody to mam vložit misu s cestom do teplej vody .Dakujem za odpoved
elixir
Nádherné sú na foto, jedno by som si vzala :)
2baska4
ally : áno, aby skôr vykyslo :) ...normálne dať misu do umývadla,prikryť pokrievkou a napustiť horúcu vodu....
2baska4
presne tak :) ! preto je aj tak veľa škorice v recepte,aj tej plnky atď ... :D
vlasatka
Mam tiež zamiesene cesto na osie hniezda a pozerala som ine recepty. Tiež si ale myslím, že do cesta nemôže ísť 1,25 ml oleja pretože to je tak málo, že to sa nedá doma ani odmerať, pokiaľ nemáte pipetu. Reálnejšie bude to množstvo v decilitroch- teda 125 ml. Bude asi chyba v čiarke.
myshka911
Prosim vedeli by ste este raz vysvetlit ako to je stym olejom... 1,25ml je naozaj nemeratelny udaj... Ale recept vyzera super tak by som ho chcela dnes pouzit, no som zmetena z toho oleja.... dakujem
miss1642
Výborný recept, niekoľkokrát u nás pečený, vždy hneď všetky zmiznú. Samozrejme 125ml oleja a plnku robím hneď z 1,5 dávky. Trochu su tvrdšie, ale my to tak máme radi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia