Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)

Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)
Foto: katkat
katkatKatkat, recept pridal: 7. novembra 2010 16:44Ďalšie jeho recepty

Chcela som napísať, že tento recept mám rada, lebo je jednoduchý a rýchly. Potom som si uvedomila, že ho mám rada hlavne preto, lebo je neskutočne dobrý, a byt po ňom vonia škoricou:) Pôvodne ho mám zo stránky videojug.com, kde som ho našla ako videorecept, keď som mala strašnú chuť na osie hniezda:)

Suroviny

15-20
porcií
60
minút
príprava
12-15
minút
na 185 °C

Postup prípravy receptu

1

Fotka potrebných prísad:)
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 1

2

Všetko potrebné na cesto spolu dobre zmiešame, je fajn ak máte kuchynský robot, ktorý to urobí za Vás. Ak nie(ani ja nemám), tak môžte postupovať ako ja, najskôr varechou, a keď už sa nedá, rukami. Hotové cesto dáme vykysnúť, kým neznásobí svoju veľkosť. Ja mám na to taký trik, ktorý som čítala niekde na internete, možno aj na Vareche, neviem:) Vyhrejem si rúru na 70 stupňov, vložím prikryté cesto dnu, vyhrievanie vypnem a cesto krásne(a rýchlo) narastie.
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 2

3

Po vykysnutí rukou vytlačíme vzduch a na dobre pomúčenej doske ho rozvaľkáme
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku - zmiešame škoricu, maslo izbovej teploty a hnedý cukor. Ak nemáte hnedý, skúste biely, ja som to s ním ešte nerobila ale nemyslím, že by to mal byť problém. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto...
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 4

5

...zrolujeme a nakrájame, zhruba na 2-3cm široké kusy. Poukladáme na plech(vystlaný papierom na pečenie, alebo pomastený a pomúčený) koľko vojde a necháme ich pod utierkou ešte narásť, 15-20 minút. Potrieme zmesou vajíčka a trošky mlieka a dáme piecť.
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 5

6

Po zhruba 15 minútach vyberieme a netrpezlivo čakáme na vychladnutie. Takto to vyzerá dve minúty po dopečení:)
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 11 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 7. novembra 2010 o 17:11
    Takéto robievam, mňam, dala by som si, ja ponukam na oplatku také isté ,ale na slano s hubovou nátierkou.


  • kucharronald, 7. novembra 2010 o 17:46
    Mňamky :) Ja sladké moc nemusím, ale možno, že spravím naslano...nepridám toľko cukru a ani mlieka...a plnku si dám syrovú :)))


  • michsamant, 7. novembra 2010 o 18:03
    Tieto skoricove hniezdocka sa chystam niekedy vyskusat....ta fotka v bode 3 je perfektna! :DD


  • zasterka, 7. novembra 2010 o 23:19
    Vyzerajú krásne a chutne :-) KK


  • katkat, 7. novembra 2010 o 23:29
    Dakujem Vam vsetkym velmi pekne :)


  • tatranka, 8. novembra 2010 o 08:33
    So škoricou robievam aj ja.Najprv som si ich kupovala.Veľmi mi chutili,tak teraz si ich robievam.Máš ich pekné a určite aj chutné.Ku kávičke,je to mňamka.


  • marienka44, 8. novembra 2010 o 09:50
    Jedna otazka k priprave cesta: z drozdia si spravime kvasok alebo len tak pomrvene zamiesame do muky?


  • katkat, 8. novembra 2010 o 10:53
    @tatranka dakujem!:)
    @marienka44 myslim, ze sa to vsetko len tak pomiesa, ja pouzivam susene drozdie, to som tam tiez len tak nasypala a pomiesala


  • enge149, 8. novembra 2010 o 11:09
    poznám,je to super koláčik a dá sa plniť aj kakaovou alebo čokoládovou plnkou,/ak nie sú suš.kvasnice, čerstvé treba viacej/,ja mám stále čerstvé alebo zamrazené v alobale,už podľa váhy pripravené na koláčiky..


  • evas13, 8. novembra 2010 o 12:26
    Škoricové ľúbim.


  • janaja, 8. novembra 2010 o 16:30
    Super nápad, už viem, čo najbližšie urobím, tieto škoricové zbožňujeme. Foto s rukou v mise nemá chybu, k receptom je dobré pridať čosi na úsmev.


  • zdezda, 8. novembra 2010 o 17:56
    :-))) aj ja ľúbim škoricové, no cez víkend som piekla oškvarkové, pre chlapov :-)))


  • bea21, 8. novembra 2010 o 18:26
    Mňam, mám rada škoricove slimáčiky doma upečené


  • tetuska, 9. novembra 2010 o 09:50
    škoricové máme doma najradšej, domáce je najlepšie...


  • cica2, 21. januára 2011 o 18:55
    sú krásne, hneď si ukladám:))


  • moli, 25. marca 2011 o 13:29
    Mňamííííííííííí, aj ja také robievam.Tie tvoje sú tiež vkusné :o)


  • mariaklara, 7. apríla 2011 o 21:15
    @katka , aká som rada, že som si ich u Teba pripomenula, nerobila som ich hádam rok. Vyskúšam tvoje.


  • hubarka35, 8. apríla 2011 o 16:38
    no ja som jedla osie hniezda naposledy asi v škole na obed-je to dlhá doba...a neviem prečo nikdy som ich doma nerobila....ale budem musiet....


  • nazarboncuk, 28. apríla 2011 o 15:01
    heh, ta posledna fotka je super :) urcite vyskúšam


  • marianne69, 28. mája 2011 o 17:34
    ...to sa doma zavdacim,skoricove miluju,dakujem za receptik...


  • lilinka24, 20. júna 2011 o 04:38
    akurat som ich vytiahla z rúry a sú vynikajúce, (lepšie ako tie z obchodu) ďakujem za recept :)


  • katkat, 20. júna 2011 o 12:09
    @lilinka24 to som velmi velmi rada, nech vam chuti:)


  • monlet88, 2. augusta 2011 o 16:36
    vyzeraju super :) moje sa uz pecu :)


  • kumari, 8. januára 2012 o 21:56
    ďakujem, ja som na ne naďabila až teraz a už sa teším na to, že môj syn sa bude až za ušami oblizovať :), lebo aj ja som sa najradšej v tomto prípade zahryzla hneď aj do monitora! :) ako malá som milovala osie hniezda!!! :)


  • kumari, 8. januára 2012 o 21:57
    oprava - by som sa najradšej zahryzla aj do monitora :) ...včas som sa spamätala :) :)


  • ethanel, 25. marca 2012 o 03:19
    Toto mi robieva svokra ked cestujem spat do UK .. mnaaam :) hned by som si dal ... pekna fotecka


  • alexa73, 28. novembra 2012 o 09:01
    Keď som uvidela recept , neodolala som , musela som ich upiecť. Recept je perfektný , po slimáčikoch sa len tak zaprášilo ! Vrelo odporúčam !!!!!


  • michaela1987, 16. septembra 2014 o 16:46
    Supééééééééééééééééér robievam každé dva tyždne su skvele dakujem :)


  • vianocka, 15. októbra 2014 o 22:37
    super!!!!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist