Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)

Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)
Foto: katkat
katkatKatkat, 25 ročná žena, Bratislava, recept pridala: 7. novembra 2010 16:44Ďalšie jej recepty

Chcela som napísať, že tento recept mám rada, lebo je jednoduchý a rýchly. Potom som si uvedomila, že ho mám rada hlavne preto, lebo je neskutočne dobrý, a byt po ňom vonia škoricou:) Pôvodne ho mám zo stránky videojug.com, kde som ho našla ako videorecept, keď som mala strašnú chuť na osie hniezda:)

Suroviny

15-20
porcií
60
minút
príprava
12-15
minút
na 185 °C

Postup prípravy receptu

1

Fotka potrebných prísad:)
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 1

2

Všetko potrebné na cesto spolu dobre zmiešame, je fajn ak máte kuchynský robot, ktorý to urobí za Vás. Ak nie(ani ja nemám), tak môžte postupovať ako ja, najskôr varechou, a keď už sa nedá, rukami. Hotové cesto dáme vykysnúť, kým neznásobí svoju veľkosť. Ja mám na to taký trik, ktorý som čítala niekde na internete, možno aj na Vareche, neviem:) Vyhrejem si rúru na 70 stupňov, vložím prikryté cesto dnu, vyhrievanie vypnem a cesto krásne(a rýchlo) narastie.
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 2

3

Po vykysnutí rukou vytlačíme vzduch a na dobre pomúčenej doske ho rozvaľkáme
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 3

4

Kým cesto kysne, pripravíme si plnku - zmiešame škoricu, maslo izbovej teploty a hnedý cukor. Ak nemáte hnedý, skúste biely, ja som to s ním ešte nerobila ale nemyslím, že by to mal byť problém. Plnku rovnomerne rozotrieme na cesto...
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 4

5

...zrolujeme a nakrájame, zhruba na 2-3cm široké kusy. Poukladáme na plech(vystlaný papierom na pečenie, alebo pomastený a pomúčený) koľko vojde a necháme ich pod utierkou ešte narásť, 15-20 minút. Potrieme zmesou vajíčka a trošky mlieka a dáme piecť.
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 5

6

Po zhruba 15 minútach vyberieme a netrpezlivo čakáme na vychladnutie. Takto to vyzerá dve minúty po dopečení:)
Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 12 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 7. novembra 2010 o 17:11
    Takéto robievam, mňam, dala by som si, ja ponukam na oplatku také isté ,ale na slano s hubovou nátierkou.


  • kucharronald, 7. novembra 2010 o 17:46
    Mňamky :) Ja sladké moc nemusím, ale možno, že spravím naslano...nepridám toľko cukru a ani mlieka...a plnku si dám syrovú :)))


  • michsamant, 7. novembra 2010 o 18:03
    Tieto skoricove hniezdocka sa chystam niekedy vyskusat....ta fotka v bode 3 je perfektna! :DD


  • zasterka, 7. novembra 2010 o 23:19
    Vyzerajú krásne a chutne :-) KK


  • katkat, 7. novembra 2010 o 23:29
    Dakujem Vam vsetkym velmi pekne :)


  • tatranka, 8. novembra 2010 o 08:33
    So škoricou robievam aj ja.Najprv som si ich kupovala.Veľmi mi chutili,tak teraz si ich robievam.Máš ich pekné a určite aj chutné.Ku kávičke,je to mňamka.


  • marienka44, 8. novembra 2010 o 09:50
    Jedna otazka k priprave cesta: z drozdia si spravime kvasok alebo len tak pomrvene zamiesame do muky?


  • katkat, 8. novembra 2010 o 10:53
    @tatranka dakujem!:)
    @marienka44 myslim, ze sa to vsetko len tak pomiesa, ja pouzivam susene drozdie, to som tam tiez len tak nasypala a pomiesala


  • enge149, 8. novembra 2010 o 11:09
    poznám,je to super koláčik a dá sa plniť aj kakaovou alebo čokoládovou plnkou,/ak nie sú suš.kvasnice, čerstvé treba viacej/,ja mám stále čerstvé alebo zamrazené v alobale,už podľa váhy pripravené na koláčiky..


  • evas13, 8. novembra 2010 o 12:26
    Škoricové ľúbim.


  • janaja, 8. novembra 2010 o 16:30
    Super nápad, už viem, čo najbližšie urobím, tieto škoricové zbožňujeme. Foto s rukou v mise nemá chybu, k receptom je dobré pridať čosi na úsmev.


  • zdezda, 8. novembra 2010 o 17:56
    :-))) aj ja ľúbim škoricové, no cez víkend som piekla oškvarkové, pre chlapov :-)))


  • bea21, 8. novembra 2010 o 18:26
    Mňam, mám rada škoricove slimáčiky doma upečené


  • tetuska, 9. novembra 2010 o 09:50
    škoricové máme doma najradšej, domáce je najlepšie...


  • cica2, 21. januára 2011 o 18:55
    sú krásne, hneď si ukladám:))


  • moli, 25. marca 2011 o 13:29
    Mňamííííííííííí, aj ja také robievam.Tie tvoje sú tiež vkusné :o)


  • mariaklara, 7. apríla 2011 o 21:15
    @katka , aká som rada, že som si ich u Teba pripomenula, nerobila som ich hádam rok. Vyskúšam tvoje.


  • hubarka35, 8. apríla 2011 o 16:38
    no ja som jedla osie hniezda naposledy asi v škole na obed-je to dlhá doba...a neviem prečo nikdy som ich doma nerobila....ale budem musiet....


  • nazarboncuk, 28. apríla 2011 o 15:01
    heh, ta posledna fotka je super :) urcite vyskúšam


  • marianne69, 28. mája 2011 o 17:34
    ...to sa doma zavdacim,skoricove miluju,dakujem za receptik...


  • lilinka24, 20. júna 2011 o 04:38
    akurat som ich vytiahla z rúry a sú vynikajúce, (lepšie ako tie z obchodu) ďakujem za recept :)


  • katkat, 20. júna 2011 o 12:09
    @lilinka24 to som velmi velmi rada, nech vam chuti:)


  • monlet88, 2. augusta 2011 o 16:36
    vyzeraju super :) moje sa uz pecu :)


  • kumari, 8. januára 2012 o 21:56
    ďakujem, ja som na ne naďabila až teraz a už sa teším na to, že môj syn sa bude až za ušami oblizovať :), lebo aj ja som sa najradšej v tomto prípade zahryzla hneď aj do monitora! :) ako malá som milovala osie hniezda!!! :)


  • kumari, 8. januára 2012 o 21:57
    oprava - by som sa najradšej zahryzla aj do monitora :) ...včas som sa spamätala :) :)


  • ethanel, 25. marca 2012 o 03:19
    Toto mi robieva svokra ked cestujem spat do UK .. mnaaam :) hned by som si dal ... pekna fotecka


  • alexa73, 28. novembra 2012 o 09:01
    Keď som uvidela recept , neodolala som , musela som ich upiecť. Recept je perfektný , po slimáčikoch sa len tak zaprášilo ! Vrelo odporúčam !!!!!


  • michaela1987, 16. septembra 2014 o 16:46
    Supééééééééééééééééér robievam každé dva tyždne su skvele dakujem :)


  • vianocka, 15. októbra 2014 o 22:37
    super!!!!


  • janka1986, 4. decembra 2014 o 22:37
    prave som ich dopiekla a veru, tiez po 6 minutach uz 2 chybaju.. :) manzel strasne chvali. Vynikajuci recept a to cesto je take nadychane, mnaminka. Doporucujem.


  • katkat, 13. decembra 2014 o 09:19
    som rada, ze vam chutia, dakujem :)


  • sophie11, 23. marca 2015 o 10:27
    ja ich robievam podla tohoto receptu uz roky a vzdy maju uspech :) na varechu som sa dostala, ked som hladala prve recepty v zaciatkoch mojho varenia a toto bol jeden z tych uplne najlepsich a najskorsich, ktore som vyskusala... dnes ich robim opat (uz miliontykrat), len som sa naucila, ze musim z dvojitej davky, lebo z jednej je pre nas len taka "trosicka", po ktorej za chvilu ani chyru, ostane len ta super skoricova vona ;) a to ani nie sme ziadna velka rodina, iba takych par labuznikov :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist