Škoricové koláče
Škoricové koláče

Škoricové osie hniezda bez lepku

novalim - fotkanovalim, 7. mája 2018. Komerčný recept.
Škoricové osie hniezda bez lepku
Foto: novalim

Kto by si dal ku káve dobré škoricové hniezda? Že nemôžete? Ale môžete! Z našej zmesi Promix Beta sme pre vás napiekli túto dobrotu Zobraziť celý popisKto by si dal ku káve dobré škoricové hniezda? Že nemôžete? Ale môžete! Z našej zmesi Promix Beta sme pre vás napiekli túto dobrotu a veľmi nám chutila.

10
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 balenie
450 ml (teplé)
1 PL
1 kocka
0,5 ČL
70 g (maslo alebo Palmarin)
Navrch:
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Z 1 balenia Promix Beta odsypte asi za 2 PL zmesi bokom (budeme to potrebovať na posyp prac. dosky). Do 150 ml teplého mlieka rozmiešame 1 PL kryštalového cukru a 1 kocku čerstvého droždia a necháme asi 5 minút pri izbovej teplote nakysnúť.

  2. 2

    Do zmesi pridáme pol lyžičky soli, kvások, 70 g tuku (maslo alebo Palmarin) a asi 300 ml mlieka, ktoré prilievame postupne podľa potreby, aby sme zo všetkých prísad vypracovali mäkké cesto pomocou mixéru s nadstavcom. Prikryjeme utierkou a necháme v miske kysnúť, pokým cesto zdvojnásobí svoj objem (približne hodinu).

  3. 3

    Po vykysnutí vyklopíme na dosku posypanou zmesou (tie 2PL lyžice, ktoré sme odložili bokom), cesto premiešame a rozvaľkáme na šírku asi 0.5 – 1 cm. Potrieme olejom po celom povrchu, bohato posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zrolujeme do rolády. Krájame na asi 2 cm široké kúsky, ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie. Na povrch posypeme ešte raz cukrom a škoricou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňov asi pol hodiny. Ako každé bezlepkové pečivo, najlepšie chutí úplne čerstvé. Čo nezjete hneď, zmrazte si a po rozmrazení a zohriatí na hriankovači budú opäť ako čerstvé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia