Škoricové koláče
Škoricové minirolky z tvarohového cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Rýchle pečenie, ktoré úspešne zvládnu aj začiatočníci.
Fašiangová pochúťka ku kávičke alebo čaju.
16-20 porcií |
30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame spolu tvaroh, kryštálový a vanilínový cukor, štipku soli a Solamyl. Múku preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva, maslo nastrúhame na strúhadle a všetko vmiešame do tvarohovej zmesi. Rukou vypracujeme cesto, netrvá to dlho je lepivé, ale ruku si pomúčime. Cesto zabalíme do potravinovej fólie, odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
- Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na dve časti. Mletú škoricu zmiešame s cukrom, týmto budeme cesto posýpať.
- Cesto rozvaľkáme na tenko (0,3 mm) ostrôžkou a nakrájame na rovnaké 3-4 cm široké pásiky, ktoré posypeme škoricovým cukrom. Pásiky potom zrolujeme do rolky.
- Rolky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista.
- Po upečení necháme vychladnúť a hotové posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.