Škoricové medovníčky
Autor receptu: redakcia
Niečo suchšie a niečo šťavnaté, niečo tradičné a iné zase moderné. Orechové i citrusové, našské aj trochu exotické, jednoduché i zdobené. Takto si predstavujem typické slovenské adventné pečenie.
15 porcií |
20 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny dôkladne zmiešame a hladké cesto necháme aspoň 24 hodín odstáť v chladničke.
- Na druhý deň cesto dobre rozvaľkáme na hrúbku 5 mm. Vykrajujeme perníky, ktoré ukladáme na vymastený plech. Pečieme v rúre pri teplote 180 °C 4 – 5 minút. Ihneď po vytiahnutí z rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby boli lesklé.
- Z bielkov, práškového cukru a trochy citrónovej šťavy spravíme cukrovú polevu. Naplníme ňou cukrárenské vrecko a medovníčky ozdobíme.