Škoricové kolieska

Škoricové kolieska

Autor receptu: ancicka

Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.

60 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.
  2. Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.
  3. Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.
  4. Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.