Škoricové kolieska
Škoricové kolieska
Autor receptu: ancicka
Tieto kolieska môžte upiecť na sviatky, ale aj hocikedy cez rok.
60 minút príprava |
12 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky suroviny na cesto si dame do nádoby. Cesto dobre vypracujeme a dáme odpočinúť na 1 hodinu do chladničky zabalené do mikroténu.
- Po hodine cesto vyberieme, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme kolieska. Dáme ich na plech a piekla som na 175 °C 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Treba dávať pozor, aby neprihoreli sú jemné.
- Po upečení necháme kolieska vychladnúť a spájame ich lekvárom.
- Vymiešame si cukrovú polevu a kolieska zvrchu namáčame do citrónovej polevy. Môžeme ozdobiť drobnými cukrovými ozdôbkami.