Škoricové koláčiky

jojusa - bez fotkyjojusa, 10. marca 2013
Škoricové koláčiky
Foto: jojusa

Recept mi dala moja manažérka v práci, hneď sme ho v ten víkend všetky kolegyne doma piekli. Ale ani jednej nevyšiel hneď na prvý Zobraziť celý popisRecept mi dala moja manažérka v práci, hneď sme ho v ten víkend všetky kolegyne doma piekli. Ale ani jednej nevyšiel hneď na prvý krát. Netreba sa vzdávať a nájsť si svoj spôsob. Ja si musím dávať pozor na rúru a piecť pri nižšej teplote a kratšie ako uvádza recept. Záleží od rúry. Ale sú fantastický, ak ľúbite škoricu, zamilujete si ich!!!

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

80 dkg
1/5 l
3 PL
2 ČL
1 dcl
1 kocka
Plnka:
1 ks (alebo Hera)
2
8 sáčkov




Postup

  1. 1

    Rozpustíme droždie v kávovej lyžičke cukru s olejom v troche teplého mlieka.(kvások)

  2. 2

    Zmiešame múku, cukor, soľ zvyšné teplé mlieko a kvások dokopy a vypracujeme hladké cesto. Môžete, ale aj nemusíte nechať trošku podkysnúť, ale ak máte čas radšej nechajte.

  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve pólky a každé rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm do tvaru dlhého obdĺžnika. ( ako noha na štrúdlu). Taktiež si rozmiešame heru so žĺtkami na hladký krém, ktorý si tiež rozdelíme na dve časti.

  4. 4

    Oba plátky rozvaľkaného cesta postupne natrieme rovnomerne po celej ploche plnkou a každé cesto posypeme podľa vlastnej chuti aj 3- 4mi balíčkami škoricového cukru.

  5. 5

    cesto opatrne zvaľkáme z jedného okraja na druhý až nám vyjde dlhý valec. Namočíme si ostrý nôž do teplej vody a rozkrájame cesto na trojuholníčky, ale tak aby užší koniec nebol príliš úzky, aby z neho nevytiekla plnka. Sú to také malé lichobežníky skôr. Môžte skúsiť rozkrájať cesto až keď bude upečené, ak Vám prvýkrát vyšlo veľa plnky.

  6. 6

    Na plech si dáme papier na pečenie, lebo zaschnutá vyliata plnka sa ťažko umýva a poukladáme koláčiky a potreme bielkom ktoré nám ostalo. Pečieme: 20-30 minút v rozohriatej rúre na 220°C. Ja som piekla v elektrickej rúre a musela som na 200°C a tak 15 minút, inak už prihárali. Nech vám chutia!!

Diskusia k receptu

radost
práve pečiem..plnka -aj-vyteká...tá vôňa po byte...!!!som ich šla piecť ešte predtým-než som uvidela tento recept..náhoda...cesto robievam tiež bez vajca..dnes som skúsila 3 múky-hladká + polo + hrubá
pokus
uvidím...:-)
marcy
sú lákavo skaramelizované,mňam.....
ejmepb
Zajtra sa chystám, ale na spôsob osieho hniezda, dám menej masla a asi pridám kúsok orechov , aby nevytekala.
adeja
škoda, že to nie je fotorecept :-)
cloviecka
dnes som ich skusila, presne podla receptu, ale zial mne ta plnka povytekala... :(
jojusa
Vcera som ich robila doma pre rodinu a super mi vysli. Som ich nechala dlhsie vykysnut a tak decentne toho masla aby pokrylo cesto ale nie hruba vrstva a skoro vobec nevytekali, pekne sa vydarili aj cesto bolo take jemnucke :) treba skusat, kazdym pokusom su lepsie a lepsie :)
cloviecka
o.k. som rada, ze raz iste vyjdu.nedam im pokoja.skoricove milujem.mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia