Škoricové a arašidové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: 1kika1

Potrebovala som si trocha zresetovať hlavu a môj najväčší relax je šport a pečenie. Sadla som si k vareche a začala klikať. Z čista jasna som si spomenula na moje písmenkové razítko, ktoré už 3 mesiace čaká, ešte v originál obale, na svoju chvíľu. Chcem sa pekne poďakovať, autorkám viacerých receptov na sušienky za inšpiráciu (Recepty som si pospájala a trocha upravila podľa seba). S písmenkovým razítkom som robila prvý krát za kostrbatosť sa ospravedlňujem.

50 minút
príprava
10 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade si vytiahneme obe masla z chladničky :-) a pripravíme ostatné suroviny.
  2. Do kuchynského robota som dala rozmiešať maslo a cukor (v prípade arašidových sušienok obe maslá a cukor). Práškový cukor by bol lepší, žiaľ nemala som doma :-) postupne som pridala všetky ostatné suroviny. V prípade škoricových sušienok, keďže nemáme doma detičky, som dala trocha rumu. Obe cestá som zabalila do fólie a putovali na hodinku do chladničky. Kým sa mi cesto chladilo, tak som si pripravila razítko a podkladala slová, aké chcem mať na sušienkach. Veľká škoda, že razítko je bez diakritiky.
  3. Po riadnom vychladení som si cesto rozvaľkala na pomúčenej doske (hrúbka asi 0,5 cm). Vykrajovala som vykrajovátkom v tvare kruhu, ktoré mám na medovníky a každú sušienku som "orazila" :-)
  4. Sušienky som už len poukladala na plech a šupla do 175 °C vyhriatej rúry, na 10 minút.
  5. A takto dopadol môj prvý pokus sušienok... keďže zbožňujem arašidové máslo, tak som si arašidové sušienky ním ešte aj potierala :-)