Škoricová Emilka

inka232 - bez fotkyinka232, 26. mája 2012
Škoricová Emilka
Foto: inka232
20 minút
na 250 °C

Suroviny

4 ks
1 ks
1 ks
1 dcl
1 dcl
200 g
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si puding z 1 litra mlieka.

  2. 2

    Vyšľaháme si cesto z múky, prášku do pečiva, cukru, vody, oleja, vanilkového cukru a 4 vajec. Cesto vylejeme na plech. Na cesto potom nalejeme aj puding a dáme piecť do rúry.

    Škoricová Emilka - obrázok 2
  3. 3

    Upečené vyberieme a necháme trochu vychladnúť. 2 kyslé smotany zmiešame s cukrom podľa chuti a natrieme na upečenú piškótu.

    Škoricová Emilka - obrázok 3
  4. 4

    Na koniec to posypeme škoricovým cukrom a necháme stuhnúť. Keď bude smotana na vrchu stuhnutá môžeme krájať a papkať :)))

    Škoricová Emilka - obrázok 4

Diskusia k receptu

dadka2912
tento koláč robievam ale davam vanilkovy puding...mam ho pod nazvom Pudingove rezy s kyslou smotanou..je velmi dobry
anna087
Tiež poznám tento recept pod názvom Trio-koláč.Ja dávam puding až z litra mlieka a na teplý upečený koláč natriem až štyri pochúťkové smotany vymiešané s cukrom,vychladený-výborný.:)
anna087
Teraz som si všimla,že aj tu je puding z litra mlieka,tak to asi robia tie smotany.že ho mám vyšší.
tetuska
sý výborné, lahodné, vždy sa podaria, dá sa použiť akýkoľvek puding, použila som jahodový aj malinový, bolo to krajšie, farebnejšie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia