Škoricová bábovka

hannah2000 - fotkahannah2000, 26. marca 2014

Je to na maličkú formu s priemerom 17 cm, výška cca 10 cm, takže ak máte väčšie formy určite aspon dvojitu alebo trojitu davku Zobraziť celý popisJe to na maličkú formu s priemerom 17 cm, výška cca 10 cm, takže ak máte väčšie formy určite aspon dvojitu alebo trojitu davku :) je fakt skvelá uplne mäkka suroviny som merala na hrnčeky (cca 2 deci, možno 2,5 )

10
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

2-2,5 dcl
1 ks
1/2 ks
1/2 bal
1 dc
0,5 dc
0,5 dc
2 čl
1 ks




Postup

  1. 1

    V miske vyšlaháme jedno celé vajce s 1 dc cukru, potom pridáme PDP, 1/2 škoricového cukru, 3 lyžičky mletej škorice, 0,5 dc oleja, 0,5 dc mlieka, 2dc polohrubej múky a vyšlaháme. Do cesta nastrúhame jedno menšie jablko.

  2. 2

    Formu odporúčam vymastit a vysypat strúhankou potom sa mi vôbec neprilepila ako ked som vysypavala mukou. Je to na maličkú formu s priemerom 17 cm, výška cca 10 cm, takže ak máte väčšie formy určite aspon dvojitu alebo trojitu davku :) je fakt skvelá uplne mäkka

    Škoricová bábovka - obrázok 2

Diskusia k receptu

heliana
:) mám malú formu na bábovku, ešte som v nej nepiekla, len v tej väčšej. Nastal čas ju "zabehnúť". Škoricu zbožňujem, teraz si ju pridávam do zeleného čaju za pol čajovej lyžičky a k tomu trošku medu. A teraz si dám aj bábovočku.
denyany
Aj ja mám rada škoricu, takže asi vyskúšam tento recept. Len dávku zdvojnásobím.:-)
tothka
Pred časom som si kúpila takúto malú formu, veď sme už iba dvaja, tak je načase začať ju aj používať. Tento recept mi teda prišiel celkom vhod,
určite vyskúšam.
kristina47
moja malá bábovková forma čakala skoro rok na tento receptík.Ukladám do KK.
smajliqa
Idem ju skúsiť z dvojitej davky...vyzerá krasne... Mohla by si tie deci preratat na gramy? :)
elysa
škoricovú som ešte nepiekla... vyzerá chutne...
ibix55
Dal som 5*,piekol som ju včera večer o pol jedenástej a teraz ju papkám na raňajky.Je výborná,mäkkučká,dal som dve dávky a piekol v silikónovej forme normálnej veľkosti.
alex37
vyskúšam tvoju bábovečku, ukladám *****
finczi
nie som odborník na bábovky, ale táto musí krásne voňať, aj dobre chutiť!KK
medovnicek
krásnu bábovku si upiekla, ja mám škoricu v ceste rada a ide tam aj jablko, to je pre mňa skvelá kombinácia
citroen
bábovka je veľmi chutná.Robil som ju z dvojitej dávky ,do väčšej formy.Krásne vonia a ešte viac chutí.Ďakujem a doporučujem
denyany
Dnes som bábovku upiekla. Krásne rozvoniavala, chutí mi však menej, asi to bude tým, že som zvyknutá na bábovku jemnú, nadýchanú a táto je taká...hutnejšia. Ale deckám chutí/hlavne, že je niečo sladké:-) /.
jozka2
Hanah2000,presne takuto formu mam viac ako 25 rokov,ani neviem skade a co je sranda ak zijes na Slovensku tak ju mas tam a ja zase ten isty vzor v USA.Zaujimave,peciem v nej podobne malicke babovky ak necakame navsetu.Tvoja sa velmi vydarila,je to vidiet podla vysky na reze.Ja este stale pridavam hrozienka,alebo ovocie namocene v rume/to je moja slabost/.