Šišky (fotorecept)

Autor receptu: edlis

Možno, že je tu množstvo receptov na šišky, ale rada by som sa podelila s vami s mojim receptom a postupom, ktorý robievam roky... Sú nadýchané a mäkké.

8
porcií
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín najprv si spravíme klasické kysnuté cesto. Tu mne pomáha... Nie manžel :-) ale domáca pekárnička. Do nádobky na pekáreň dám najprv tekuté (mokré) suroviny a potom sypké... Zapnem program na kysnuté cesto. Mám 1:30h, tak som šla žehliť. Keď som dožehlila, pekárnička tiež ukončila svoju prácu...
  2. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvalkáme na hrúbku 1 cm.
  3. Vykrajujeme...
  4. až kým máme z cesta...
  5. Vykrajované zakryjeme čistou utierkou a takto ich necháme ešte chvíľku (asi tak 10 minút) oddychovať... V hlbšej panvici rozpálime olej, dáme viac, lebo šišky by mali v oleji plávať. Keď olej je horúci, stiahneme teplotu a šišky vyprážame...
  6. ...z oboch strán do zlatista.
  7. Odkladáme na papierový obrúsok, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
  8. Na vyprážané šišky dáme džem, ja som mala domáci marhuľový a pocukrujeme.
  9. Na tanieri...
  10. V reze...