Šišky (fotorecept)
Autor receptu: edlis
Možno, že je tu množstvo receptov na šišky, ale rada by som sa podelila s vami s mojim
receptom a postupom,
ktorý robievam roky... Sú nadýchané a mäkké.
8 porcií |
90 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín najprv si spravíme klasické kysnuté cesto. Tu mne pomáha... Nie manžel :-) ale domáca pekárnička. Do nádobky na pekáreň dám najprv tekuté (mokré) suroviny a potom sypké... Zapnem program na kysnuté cesto. Mám 1:30h, tak som šla žehliť. Keď som dožehlila, pekárnička tiež ukončila svoju prácu...
- Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvalkáme na hrúbku 1 cm.
- Vykrajujeme...
- až kým máme z cesta...
- Vykrajované zakryjeme čistou utierkou a takto ich necháme ešte chvíľku (asi tak 10 minút) oddychovať... V hlbšej panvici rozpálime olej, dáme viac, lebo šišky by mali v oleji plávať. Keď olej je horúci, stiahneme teplotu a šišky vyprážame...
- ...z oboch strán do zlatista.
- Odkladáme na papierový obrúsok, aby sa odkvapkal prebytočný olej.
- Na vyprážané šišky dáme džem, ja som mala domáci marhuľový a pocukrujeme.
- Na tanieri...
- V reze...