Sirup z rebarbory a jahôd..

eldina - fotkaeldina, 11. mája 2012
Sirup z rebarbory a jahôd..
Foto: eldina

letná mňamka.....:) viac slov netreba..:)

30 minút
príprava

Suroviny

3 kg
2 l
1 kg
1-2  ČL
 koľko dáte




Postup

  1. 1

    Rebarboru očistiť,nakrájať na malé kúsky a dať s vodou do veľkého hrnca variť,kým z nej nebude "kaša"....Predtým,ako sa dovarí - pridať jahody/ale nemusia byť/..všetko dokopy dobre "popučiť".....scediť cez gázu,vliať späť do hrnca,pridať cukor a ešte chvíľu povariť,kým sa cukor nerozpustí..

  2. 2

    /ak robíte v odšťavovači,dajte cukor a jahody naraz s rebarborou/

  3. 3

    do malej šálky odliať trochu sirupu,pridať kyselinu citrónovú a vmiešať do hrnca so sirupom./kyselinu citr. alebo aj cukor si môžte pridať podľa chuti,toto je kyslejšia verzia/..Sirup naliať do čistých fliaš,zatvoriť,nechať vychladnúť..

  4. 4

    Sirup je hustý,chutí s vodou, ale aj s minerálkou..všetkým želám krásne letné večery pri fajnovej malinovke..:)........../ten čas prípravy je individuálny,čím menšie kúsky rebarbory,tým skôr uvarené/

Diskusia k receptu

mariellia
Super recept. Zaujímavá môže byť aj kombinácia baza čierna a jahody.
eldina
@mariellia to musí nenormálne voňať v dome,ked by sa to varilo...:)varievam každý rok "hektolitre" bazového sirupu...:),pár receptov dám až v auguste,ked už budú bobuľe z bazy,na lekvár,nejakú tú pálenku..sirupov je tu určite habadej...:)
eldina
@izabela929 Izi,ved o to mi išlo,dať to v predstihu..:)aby si človek vybral z tých x receptov na vareche..:) a potom len kuchtil..:) ja robievam sirupy a potom v lete len urobím ľad a kúpim citrony,na dekorovanú chuťovku..:) najviac mi chutia s vodou,nie s minerálkou/aj bazový,napríklad/
irenaw
tak to verím, že je skvelý, robievam jahodovo-rebarborový džem a mám ho radšej ako čisto jahodový, uložené v KK :-)
eviana
@eldina , teeeda, ten musí chutiť božsky, kombináciu jahôd a rebarbory milujem... ani vo sne mi nenapadlo to skombinovať v sirupe. Keď sa jahôdky podaria, veru vyskúšam, ďakujem :)
eviana
@eldinka , ďakujem za milé privítanie, ale nie som u Teba prvýkrát, len stále nemám čas prejsť všetky recepty všetkých, ktorých recepty ma inšpirujú a páčia sa mi... Ja som sa u Teba už dávno bola inšpirovať... asi Ti ušlo, ale už vo svojich začiatkoch na Vareche som Ti vo svojom recepte vyjadrila vďačnosť a obdiv:  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-sviezi-mojito-sirup-konc...
eviana
@eldinka , uložím aj tento a vyskúšam, ja milujem túto kuchynskú alchýmiu... sirupy a likéry, to je moje :) Ďakujem :)
eldina
@eviana ved ja ťa u seba vidím!!..:)
privítala som ťa dnes :)
ušlo mi to, nesledujem recepty na vareche /nemám čas/, preto ti teraz, aj ked oneskorene, veľmi, veľmi dakujem, je to pre mňa čersť..:)
máš u mňa drink(ak si v NZ okrese, príd)..
eviana
@eldinka , som v okrese DS, ale ak sa niekedy budem nachádzať v okrese NZ dám Ti vedieť a veľmi rada sa u Teba na kus reči a smiechu zastavím - už teraz sa teším... Ďakujem za pozvanie, veľmi si ho vážim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia