Sirup z medovky (fotorecept)

Sirup z medovky (fotorecept)
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 18. júna 2011 21:41Ďalšie jeho recepty

Suroviny

40
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Do hrnca nalejeme 500 ml vody. Prisypeme cukor a rozpustíme.
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 1

2

Vložíme celú škoricu a chvíľku povaríme ( 10 minút na sirup )
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 2

3

Umyjeme a nakrájame medovku,
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 3

4

vložíme do hrnca a necháme luhovať cca 30 minút.
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 4

5

Na záver pridáme šťavu z limetiek
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 5

6

precedíme a nalejeme do fliaš.
Sirup z medovky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 19. júna 2011 o 10:36
    ukladam si, urcite vyskusam. to sa potom pije tak, ze sa trocha riedi vodou?


  • janaalizibolenova, 19. júna 2011 o 10:50
    medovky mam na zahrade habakuuuuk, toto sa mi zide, dakujem , ukladam... ;-)


  • janaalizibolenova, 19. júna 2011 o 10:51
    medovky mam na zahrade habakuuuuk, receptik sa zide, dakujem, ukladam ;-)


  • janaalizibolenova, 19. júna 2011 o 10:52
    prosim mozes vymazat jeden moj koment aj tento? nejak mi blbne net, dakujem ;-)


  • diabambulka, 19. júna 2011 o 12:24
    ahoj michsamant, áno pije sa to riedené s vodou ako klasický sirup, alebo si troška sirupu zalej minerálkou... :-)


  • elantra, 19. júna 2011 o 13:25
    jej, dakujem aj ja vyskusam!


  • bryndziar, 19. júna 2011 o 13:42
    aj ja dakujem ale kedže rád experimentujem ja bi som tam dal ešte jeden hrebíček a jeden bobákový list pre lepšiu aromu díki a ukladám.


  • akeber, 19. júna 2011 o 13:59
    ja robievam len bazový ale tento určite urobím , medovku mám v záhradke vždy som ju využívala len na čaj ďakujem za receptík :-))))) už je v kk


  • dorisa, 19. júna 2011 o 14:35
    Začala som medovku pestovať,keď jej bude veľa,urobím si sirupšek.


  • havino, 19. júna 2011 o 21:26
    aj ja mam medovku na zahrade, urobím si aj ja a budem si ju cvrkať do čajiku, do mineralky, ukadam


  • lucylee, 21. júna 2011 o 11:51
    parada


  • pacik, 21. júna 2011 o 13:32
    Práve včera som pozerala na medovku, že čo s ňou...Bude sirup :-)


  • nadas, 22. júna 2011 o 13:26
    rada by som vedela, ako dlho vydrží,dá sa urobiť aj do zásoby?


  • diabambulka, 23. júna 2011 o 13:29
    Z tejto dávky ho naozaj nieje veľa, skôr menej približne tak necelý liter a tak sa nestihne ani pokaziť :-))) je to taká chuťovka...


  • elantra, 24. júna 2011 o 00:34
    @diabambulka dnes som robila, je uplne mnam! postruhala som don aj kusok zazvoru, dakujem este raz za taky vonavy receptik


  • diabambulka, 24. júna 2011 o 14:17
    super elantra, tak ja teraz viem že si ho môžem vylepšiť o zdravý zázvor a na imunitu ako stvorený :-))) pekný deň


  • akeber, 2. júla 2011 o 16:31
    urobila som ho , je fakt dobrý ....odporúčam :)))


  • heslo5, 26. júla 2011 o 16:50
    a odkial ju vezmem aj ja chcemmmm


  • diabambulka, 26. júla 2011 o 21:23
    ahoj heslo5 , tak ja som ju mala tento rok od našej babky, ale na budúci si ju asi zasadím, rovnako ako mätu do kvetináča a potom už len počkať kým krásne vyrastie, čo ty na to aj ty budeš mať kvetináčovú medovku???


  • akeber, 29. júna 2012 o 14:30
    idem urobiť páči sa mi tvoj recept :-)


  • diabambulka, 29. júna 2012 o 17:29
    Ďakujem, držím palce:-)))


  • bakamaria, 27. augusta 2012 o 19:53
    medovka je vraj dobrá proti nespavosti, na ukľudnenie nervov, ale aj návyková. podobným spôsobom robievam žihľavový a bazový sirup. namiesto limetky dávam kyselinu citronovú, lebo keď sa dáva citrón, alebo limetka, tak zvykne kysnúť. žihľavový je na čistenie krvi a obsahuje železo, bazový zas proti zápalom. je močo- a potopudný. medovkový počujem prvý krát, tak vyskúšam. veď medovku mám všade kde sa v záhradke pozriem.


  • elantra, 19. júna 2013 o 21:40
    @diabambulka odporucam ti pridat si k receptu aj tagy bylinky a bylinkove napoje (ak sa to dodatocne da), nech ho ludia lahsie najdu, ...pozeram ze ja uz tvoj sirup robim tretim rokom, teraz sme mali aj vela maty, tak som kombinovala, ma stale velky uspech, vdaka za rcp :-)


  • andreac, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 19. júna 2013 o 21:48
    @diabambulka , @elantra , bylinkové tagy sme k tomuto receptu pridali. Redakcia



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist