Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept)
Autor receptu: katkaszaboova
Podľa môjho manžela taký dobrý v obchode nepredávajú! Roky som ho pripravovala len na Silvestra, ako základ pre studenú misu, preto som ho zaradila medzi naše vianočné jedlá. No v poslednom čase si ho manžel pýta párkrát aj v priebehu roka :-)
1 kg porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Salámu, kto akú ľúbi, nakrájame na tenšie "rezance", cibuľku a uhorky nastrúhame na jemno. V mise pomiešame. Hrášok - mrazený chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkol, - sterilizovaný - zlejeme vodu. Hrášok pridávame až ako posledný a iba zľahka premiešame, aby nám šalát neprefarbil na zeleno :-)
- Z kyslej smotany, majonézy, horčice a korenín vymiešame zálievku, do ktorej pridáme ocot alebo šťavu z nakladaných uhoriek podľa chuti. Prilejeme k surovinám do misy a poriadne premiešame. Hotovo!
- Dáme na noc do chladničky a o kráľovské raňajky je postarané, podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom! (alebo použijeme do studenej misy :-) Dobrú chuť!