Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept)

Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept)
katkaszaboovaKatkaszaboova, 32 ročná žena, Horná Potôň, recept pridala: 4. decembra 2011 16:01Ďalšie jej recepty

Podľa môjho manžela taký dobrý v obchode nepredávajú! Roky som ho pripravovala len na Silvestra, ako základ pre studenú misu, preto som ho zaradila medzi naše vianočné jedlá. No v poslednom čase si ho manžel pýta párkrát aj v priebehu roka :-)

Suroviny

1 kg
porcia
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Salámu, kto akú ľúbi, nakrájame na tenšie "rezance", cibuľku a uhorky nastrúhame na jemno. V mise pomiešame. Hrášok - mrazený chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkol, - sterilizovaný - zlejeme vodu. Hrášok pridávame až ako posledný a iba zľahka premiešame, aby nám šalát neprefarbil na zeleno :-)
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Z kyslej smotany, majonézy, horčice a korenín vymiešame zálievku, do ktorej pridáme ocot alebo šťavu z nakladaných uhoriek podľa chuti. Prilejeme k surovinám do misy a poriadne premiešame. Hotovo!
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Dáme na noc do chladničky a o kráľovské raňajky je postarané, podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom! (alebo použijeme do studenej misy :-) Dobrú chuť!
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 4. decembra 2011 o 18:11
    Takýto šalátik robím aj ja,a tiež veru nestačí urobiť raz za rok.Môj manžel,ale aj ja sme šalátový.


  • 3sandra3, 4. decembra 2011 o 19:49
    tak tento šalát veru u nás nebude chýbať na silvestrovskom stole,, už sa teším, ako ho budú naši papať,,, dievčatá milujú takého šaláty,,, ďakujem


  • tinca, 4. decembra 2011 o 22:22
    skoro totožný s mojim čo som pridala:)


  • tatranka, 5. decembra 2011 o 09:45
    Len s malilinkými obmenami robím aj ja taký.


  • duschko, 5. decembra 2011 o 11:17
    Aj tento salatik si ukladam do MKK


  • dogagador, 5. decembra 2011 o 15:51
    Super, na toto som cakala!


  • diabambulka, 5. decembra 2011 o 19:42
    krásny a chutný šalátik.


  • katkaszaboova, 8. decembra 2011 o 10:05
    Ďakujem za komentáre, @tinca , asi máme podobné chute :-)


  • rigocka, 17. decembra 2011 o 16:02
    taký v obchode určite nedostať,aj ja ho robievam doma:)


  • milanka, 2. februára 2012 o 21:19
    rigocka urcite taky nedostať v obchode....!!!!Ukladám do mojej KK...


  • maartina, 4. apríla 2012 o 09:29
    výýýýborný! ...robila som ho do studenej misy a všetkým veľmi chutil :)


  • katkaszaboova, 27. júla 2012 o 07:38
    @maartina , som rada, že vám chutilo :-)


  • bonka6, 15. októbra 2012 o 12:45
    idem ho dnes vyskušať, som zvedava :-)


  • bonka6, 15. októbra 2012 o 20:11
    mnam mnam je super :-) mám recept ktory som robila raz, ale ani z daleka nebol taky skvely ako tento. Ďakujem za recept :-)))


  • jezibabka59, 17. februára 2013 o 10:03
    vcera sme si taky urobili,ale manžel tam chce zemiaky .takze je z neho vlašsky.........mňamky


  • pepppe, 12. júna 2013 o 12:00
    dneska som ho robila a velka mnamka :)


  • alenka25, 13. novembra 2013 o 13:26
    uz je v chladnicke :) caka sa uz len na nalet hladnych surodencov a ocina :)


  • dellawar, 5. decembra 2014 o 22:05
    Bez toho octu ukladám.


  • bedo666, 13. apríla 2015 o 09:50
    mnam dnes na ranajocky som si robil super :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist