Silvestrovský parížsky šalát fotorecept

katkaszaboovaKatkaszaboova, 32 ročná žena, Horná Potôň, 4. decembra 2011 16:01
Ďalšie jej recepty »

Podľa môjho manžela taký dobrý v obchode nepredávajú! Roky som ho pripravovala len na Silvestra, ako základ pre studenú misu, preto som ho zaradila medzi naše vianočné jedlá. No v poslednom čase si ho manžel pýta párkrát aj v priebehu roka :-)

1 kg
porcia
30 min
príprava

Suroviny

400 g
2 ks
5 ks /väčšie
50 g
1-2 PL
200 g
menšia fľaša
štipka
štipka
1 KL
2-3 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Salámu, kto akú ľúbi, nakrájame na tenšie "rezance", cibuľku a uhorky nastrúhame na jemno. V mise pomiešame. Hrášok - mrazený chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkol, - sterilizovaný - zlejeme vodu. Hrášok pridávame až ako posledný a iba zľahka premiešame, aby nám šalát neprefarbil na zeleno :-)

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z kyslej smotany, majonézy, horčice a korenín vymiešame zálievku, do ktorej pridáme ocot alebo šťavu z nakladaných uhoriek podľa chuti. Prilejeme k surovinám do misy a poriadne premiešame. Hotovo!

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme na noc do chladničky a o kráľovské raňajky je postarané, podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom! (alebo použijeme do studenej misy :-) Dobrú chuť!

    Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 8 ľudí (4,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist