Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept)

Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept)
katkaszaboovaKatkaszaboova, recept pridal: 4. decembra 2011 16:01Ďalšie jeho recepty

Podľa môjho manžela taký dobrý v obchode nepredávajú! Roky som ho pripravovala len na Silvestra, ako základ pre studenú misu, preto som ho zaradila medzi naše vianočné jedlá. No v poslednom čase si ho manžel pýta párkrát aj v priebehu roka :-)

Suroviny

1 kg
porcia
30
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Salámu, kto akú ľúbi, nakrájame na tenšie "rezance", cibuľku a uhorky nastrúhame na jemno. V mise pomiešame. Hrášok - mrazený chvíľu povaríme v slanej vode, aby zmäkol, - sterilizovaný - zlejeme vodu. Hrášok pridávame až ako posledný a iba zľahka premiešame, aby nám šalát neprefarbil na zeleno :-)
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Z kyslej smotany, majolky, horčice a korenín vymiešame zálievku, do ktorej pridáme ocot alebo šťavu z nakladaných uhoriek podľa chuti. Prilejeme k surovinám do misy a poriadne premiešame. Hotovo!
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Dáme na noc do chladničky a o kráľovské raňajky je postarané, podávame s čerstvým chlebíkom alebo pečivom! (alebo použijeme do studenej misy :-) Dobrú chuť!
Silvestrovský parížsky šalát (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zdenkas, 4. decembra 2011 o 18:11
    Takýto šalátik robím aj ja,a tiež veru nestačí urobiť raz za rok.Môj manžel,ale aj ja sme šalátový.


  • 3sandra3, 4. decembra 2011 o 19:49
    tak tento šalát veru u nás nebude chýbať na silvestrovskom stole,, už sa teším, ako ho budú naši papať,,, dievčatá milujú takého šaláty,,, ďakujem


  • tinca, 4. decembra 2011 o 22:22
    skoro totožný s mojim čo som pridala:)


  • tatranka, 5. decembra 2011 o 09:45
    Len s malilinkými obmenami robím aj ja taký.


  • duschko, 5. decembra 2011 o 11:17
    Aj tento salatik si ukladam do MKK


  • dogagador, 5. decembra 2011 o 15:51
    Super, na toto som cakala!


  • diabambulka, 5. decembra 2011 o 19:42
    krásny a chutný šalátik.


  • katkaszaboova, 8. decembra 2011 o 10:05
    Ďakujem za komentáre, @tinca , asi máme podobné chute :-)


  • rigocka, 17. decembra 2011 o 16:02
    taký v obchode určite nedostať,aj ja ho robievam doma:)


  • milanka, 2. februára 2012 o 21:19
    rigocka urcite taky nedostať v obchode....!!!!Ukladám do mojej KK...


  • maartina, 4. apríla 2012 o 09:29
    výýýýborný! ...robila som ho do studenej misy a všetkým veľmi chutil :)


  • katkaszaboova, 27. júla 2012 o 07:38
    @maartina , som rada, že vám chutilo :-)


  • bonka6, 15. októbra 2012 o 12:45
    idem ho dnes vyskušať, som zvedava :-)


  • bonka6, 15. októbra 2012 o 20:11
    mnam mnam je super :-) mám recept ktory som robila raz, ale ani z daleka nebol taky skvely ako tento. Ďakujem za recept :-)))


  • jezibabka59, 17. februára 2013 o 10:03
    vcera sme si taky urobili,ale manžel tam chce zemiaky .takze je z neho vlašsky.........mňamky


  • pepppe, 12. júna 2013 o 12:00
    dneska som ho robila a velka mnamka :)


  • alenka25, 13. novembra 2013 o 13:26
    uz je v chladnicke :) caka sa uz len na nalet hladnych surodencov a ocina :)


  • dellawar, 5. decembra 2014 o 22:05
    Bez toho octu ukladám.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist