Sih na šošovici a lesnom ovocí
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime. Pridáme maslo, čerstvý tymian, biele víno a stiahneme z ohňa.
- Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme asi 30 minút do polomäkka. V ďalšom hrnci urestujeme koreňovú zeleninu, šalotku, cesnak a pridáme uvarenú šošovicu. Spolu všetko povaríme asi 10 minút.
- Do hrnca pridáme med a necháme skaramelizovať spolu s lesným ovocím, pridáme červené víno a necháme zovrieť. Odšťavené citróny dochutíme cukrom a zahustíme agar–agarom. Sušíme pri teplote 100 °C 1,5 hodiny.
|