Sih na šošovici a lesnom ovocí

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety zo siha grilujeme na koži na olivovom oleji asi 5 minút a potom ich obrátime. Pridáme maslo, čerstvý tymian, biele víno a stiahneme z ohňa.
  2. Čiernu šošovicu prepláchneme a varíme asi 30 minút do polomäkka. V ďalšom hrnci urestujeme koreňovú zeleninu, šalotku, cesnak a pridáme uvarenú šošovicu. Spolu všetko povaríme asi 10 minút.
  3. Do hrnca pridáme med a necháme skaramelizovať spolu s lesným ovocím, pridáme červené víno a necháme zovrieť. Odšťavené citróny dochutíme cukrom a zahustíme agar–agarom. Sušíme pri teplote 100 °C 1,5 hodiny.