Šiflíky

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 10. augusta 2011

Tento recept milujem od malička. Keď si navarím šiflíky, vždy si spomeniem na moje detstvo a vylízaný tanier do čista.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 menšia letná hlávková
300 g
2 ks menšia




Postup

  1. 1

    Hlavkovú kapustu pokrájame na rezance a dáme dusiť na oleji. Pridáme korenie, soľ, vegetu podľa chuti a podlejeme vodou. Fliačky uvaríme v slanej vode a scedíme. Udusenú kapustu primiešame ku fliačkom. Posypeme mletým cukrom a škoricou alebo škoricový cukrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

vilie
Šiflíky boli u nás vždy cestovinová zavárka do mäsového vývaru, hlavne do husacieho. To čo tu Vy popisujete sú u nás kapustné fliačky, ale vždy bez vegety. U nás, to je kraj okolo Trenčína.
alena45
A u nás sú šiflíky fliačky, to sú presídlenci z Békešskej Čaby. A šifličky fliačky - štvorčeky do polievky, trochu menšie. Ale kapustové fliačky si aj ja tak raz do roka urobím a presne - tanier vylížem, hoci mám už 50. Hanba mi ! Tiež ich jem nasladko so škoricovým cukrom.
dorisa
Ľúbim fliačky s kapustou, tiež bez vegety. Mňam.
evanaaa
Kapustové fliačky by som si aj ja dala. Ale kapustu postruhám a podusím na karameli, nepodlievam, posolím a okorením, len mám rada naslano, u nás v rodine jedine brat mal rád sladké fliačky. A keďže je tam ten karamel, tak sú slanosladké, ale len mierne na chuť. Teraz, keď na karameli nemôžem, ani som ich nerobila, ale dá sa aj bez, so štipkou sladidla.
akeber
takéto šiflíky nám robievala starká....mňam...ale vegetu sme nedávali
ancicka
U nás voláme ľečky.Ale ja ich mám rada na slano.
sylvinka
Kapustové flačky...mňám,a dávam aj kúsok údenej slaninky :-)
dajanca
ja hlasujem za sladkééé... :-) tiež som ako dieťa po šiflíkoch čistila tanier jazykom......:-))
cvikla
Tiez nam taketo sifliky robila moja starka ale na slano a posypane trosku s peprom. Vegeta vtedy este nebola.
angelheart
Tak "šiflíky" - ten názov som nikdy nepočula :) U nás odjakživa kapustové fliačky - ja nasladko :) bez vegety, otec naslano - ale taktiež bez vegety. Super jedlo, už som ho dlho nemala, ďakujem za pripomenutie
maartina
..tiež som nevedela, čo sa pod týmto názvom skrýva :) ...aj u nás sú veľmi obľúbené kapustové fliačky nasladko, mňam
haston
výborné jedlo. zajtra ich budem mať na obed, bez vegety nasladkasto. veľmi sladké nemusím a trochu sú aj posolené, ale s citom.
diabambulka
nezostalo??? nielen u vás boli vždy vylízané taniere do čista, aj u nás :-) myslím že je to výborné jedlo nielen pre malých ale aj pre veľkých...
evas13
Žabiatko pripomenula si mi čo som už dlho nevarila, vďaka za šiflíky, tiež sme to tak volali aj keď rodičia boli od Nitry.
huck
My doma sme ich tiež volali šifliky a patrili k oblubenym jedlam- deti skor5 na sladko a otec na slano.Dnes davam aj ja prednost slanym. Všimla som si, že v popise surovin maš cibulu a v opise si ju zabudla zaradit do postupu.. Nejako ti to vypadlo.
karolka
Výborné jedlo, u nás doma (pri mame) to boli šífriky, robievali sa z hladkej múky a vody, štipka soli, zamiesili, vyvaľkali a pokrájali na obdĺžničky 1x2 cm. A robievali sme ich na slano so slaninkou. Je to dodnes moje obľúbené jedlo, vždy sa ich (šífrikov) "obžeriem".
boxik
Kapustové šiflíky varila moja mamička vtedy keď som bol zlý ,pretože to bolo jedno asi z piatich jedál čo som doslova nenávidel. Zato môj starší brat práve tých päť jedál pokladal za to najlepšie čo mohla uvariť.No vyhovejte každému.
hannah22
ľečky s kapustu to je ono, milujem a ľubim a vždy sa ich obžer...., a najlepšie sú na druhý deň a rovno z hrnca , tiež ich robím na slano a so slaninkou , mňam.....:))
babkamt
Nedávno tu bol uverejnený tento recept,hneď som vypla počítač a išla si ich uvariť.Manžel ich neje , no ja som ich konzumovala 2 dni.Mňam.
sonijamt
my tiež zbožňujeme na sladko, ale ja si cukor upálim na karamel a do neho dávam kapustu-už bez vody
margarida
Aj ja si vždy spomeniem na detstvo a vylízaný tanier. Ale kapusta sa robí inak : postrúham ju na najväčšóm strúhadle, trochu posolím, pomiešam, vytlačím šťavu, ktorú potom vypijem a potom na bravčovej masti smažím do hneda. Nie prikryť a dusiť, ale odokrytú smažiť. Je s tým robota, trochu to trvá, musíš pri tom stáť - ale tá chuť ! Tiež pridám trochu cukru a mleté korenie. My sme to vždy jedli slané, len otec si sladil. A teraz na škaredú stredu ich uvarím.
rea1
ani som netusila, ze kapustne sifle sa robievaju aj na slano. :-) u nas vzdy len na sladko a ja ako ten najvacsi barbar a neznaboh si ich trochu pocukrujem a vela-vela posypem mletym ciernym korenim. ja ich proste milujem. bez vegety, bez slaninky. ach jo, napačmali ste ma, budem ich musiet v dohladnej dobe urobit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia