Shirataki s paradajkovou omáčkou fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 2. marca 2013
Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: helca103

Shirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba Zobraziť celý popisShirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba viažu chuť omáčky a potravín, z ktorých sú pripravované. Tieto cestoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi diétne, lebo neobsahujú žiadne sacharidy, tuky, sú bez lepku a plné vlákniny. Pomáhajú pri znižovaní cholesterolu, regulujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú pri chudnutí.

2
porcie
5-8 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo krájané)
1 ks
2-3 strúčiky
1 bal.
1 PL




Postup

  1. 1

    Shirataki si vyberiem z obalu.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dám na sitko a dobre prepláchnem 3-4x. Potom ich namočím do vody a nechám ich tam kým si pripravím ostatné potraviny.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu očistím a pokrájam na kocky, cesnak na plátky. Ak mám čerstvé paradajky tak ich sparím stiahnem kožu a pokrájam na kocky.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu dám opražiť na olej po chvíli pridám na plátky nakrájaný cesnak a drvené paradajky. Varím podľa toho aké paradajky použijem tak, aby omáčka bola polohustá. Pridám soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Medzi tým si dám odkvapkať shirataki na sitko. Omáčku nechám už len raz prevrieť a odstavím.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre odkvapkané shirataki opečiem na suchej panvici asi 1-2 minúty.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som urobila také malé hniezdočko z cestovín a do stredu som dala omáčku. No kľudne môžete cestoviny shirataki vložiť do omáčky kde nasiaknu chuť omáčky. Nemusíte sa báť nerozvaria sa ani nezmenia tvar.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac) a vzhľadom pripomína našu cviklu.Sú vhodné pre : * pre všetkých, ktorí sa chcú zdravo stravovať* * pre diabetikov (cestoviny Shirataki neobsahujú sacharidy)* * pre celiatikov (cestoviny Shirataki neobsahujú lepok)*

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rastie v hornatých oblastiach Indonézie a Japonska a váži niekedy až 4 kg.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne
omacka vyborna a o cestovinach pocujem prvy krat... . cestovinami som si nie az taka ista,ked vidim na vyrobku napisane Slim tak to evokuje reklamu na chudnutie a nieco bez chuti,vone a zapachu na stihlost...ale mozne,ze sa mylim....neskusim-neviem
babidka
Takuto omacku mam velmi rada, v lete ju robievam pomerne casto . Uz som tu na Vareche 2-3 recepty so shirataki videla , aj som si ich odlozila a tento k nim pridam :-) Ale zatial som shirataki nevidela , musim asi pohladat nejaky internetovy obchod co ich ponuka. Cez zimu sme sa dobre "vytucnili" a je nacase zacat s menej kalorickymi jedlami .
2010
To zase odtucnovaci priemysel skocil na tradicne slize povodne sa predavali -mokre , tak ich dostat v azijskych obchodoch v ladnicke.Daju sa kupit biele, hnede a sojove.


2010
@helca103 , ja nekritizujem tvoj pekny recept len za sa to da lacnejsie kupit v azijskych obchodoch.
helca103
odpoviem všetkým naraz: Nechcem sa tu rozpisovať aké mám zdravotné problémy ale potrebujem to riešiť a v rámci toho sa musím trochu inak stravovať. Objavila som tieto cestoviny - necestoviny a vyskúšala som ich. Nie je to reklama pre odtučňovací priemysel ako si myslí @2010 ,ale riešenie iného problému. A nemám dôvod sa na teba hnevať,pretože nepoznáš dôvod prečo MUSÍM jesť to, čo som pred tým nikdy nejedla. Konzultovala som to s lekárom a najprv som si zistila z čoho sú vyrábané :-)
slavka2012
@helca103 :Vyborny napad, ako nahradit tradicne rezance. Jedlo vyzera skvelo. Vdaka za inspiraciu. Shirataki si kupila v normalnom obchode alebo cez internet?
ebaka
múdry človek sa vždy rád niečo nové dozvie a je jedno z akého kanála...je si Varecháčky a Varecháčov vážim,lebo toľko výborných informácií po kope sa zíde a ja osobne ďakujem @helca103 dnes Tebe,lebo ani potuchy som nemala,čo je to Shirataki...syn žije v Japonsku,spýtam sa...,,zasa budem múdra" chi,chi
2010
@helca103 , sorry ale asi som sa zle vyjadril ja som vseobecne alergicky na vsetky vyrobky ktore ako tvoj na obale maju slovo SLIM ... viem ze ( aspon tu ) ten tovar bude aspon raz tak drahy ako podobny bez toho zazracneho slova. Tie slize kupim tu za 1.5 eu u cinanov a za 3 eu super slim obchode aha maju iny obal :-)
helca103
@slavka2012 ďakujem, kúpila som ich v normálnom obchode neviem odkiaľ si, ale majú ich v obchodoch ako som uviedla nad tvojim komentárom :-)
@ebaka si veľmi milá ďakujem a dostaneš ich kúpiť aj u nás , @marianne , @frezia68 , ďakujem vám nemajú žiadnu chuť ale naberú si chuť jedla s ktorým ich budete podávať, @babidka aj som rozmýšľala či to sem dám práve kôli tomu aby si niekto nemyslel že chcem robiť reklamu. No podľa mňa je reklama aj to, že sa tu odfotí konkrétna múka,maslo a iné suroviny. Komu sa páči vyskúša :-)
nana1101
Veľmi dobre poznám Shirataki, dlho ich už používam v kuchyni. veľmi dobré sú. ja si ich robím aj s vajíčkom, alebo kuacím maskom. Mňam
marianne
Ak sa k nim niekde doparim,urcite ich vyskusam @helca..mne chutia ryzove,skusala si?ale tie obsahuju sacharidy..... neviem preco pakosi, tomu daju nazov na obale: Slim pasta... akokeby(a to ja nazvy nezvyknem riesit:-)) to nemohli pomenovat nazvom aky si to zasluzi... mna to odradilo a pritom to moze byt vyborne...
helca103
@nana1101 som rada,že sa našiel niekto kto ich používa v kuchyni. Veru tak ako píšeš,sú veľmi dobré, zdravé a hlavne neuškodia nech má človek akýkoľvek problém.To,že sú drahšie tak to je už na inú debatu,ale za peniaze si zdravie nekúpim a všeobecne zdravá strava je omnoho drahšia ako bežná. S kuracím mäsom a cuketou som mala dnes na obed. Neskúšala som s vajíčkom ale určite vyskúšam. Ďakujem za tip.
izabella929
no tot je ale krásne foto.-))) nádherne spolu ladí všetko...) krásne niečo a iste aj chutné.-)
helca103
@marianne aj ryžové sú fantastické máš pravdu.
Najskôr som obal ani nechcela nafotiť, ale kedže to mnoho ľudí ich nepozná riskla som to aj s obalom. Konjacová múka z ktorej sa vyrábajú sa u nás nedá kúpiť, už som po nej pátrala. Keby som vedela ako tú rastlinu u nás pestovať tak ju mám doma :-)
helca103
@izabelka , nie je také ako klobásky či vyprážaný rezeň ale s omáčkou či mäskom je to výborné.
janger
@helca103 , ale ved to nie je reklama, nerob si starosti :-). Ja som rada, ze si to nafotila a pridala recept, vobec to nepoznam. Tak si nam ukazala nieco nove. Ak to niekde uvidim, tak kupim a vyskusam. Prajem vsetko dobre :-).
havino
super @helca , no a nerob si starosti, že robíš reklamu, akú reklamu? ved sme tu na to,aby sme zdielali novinky, nové chute. Vobec to nepoznám a to sa zdravou výživou dosť zaoberám,snažím sa aspoň, takže ja dakujem a hned aj idem pozrieť kde by som ich kúpila.
havino
super @helca , no a nerob si starosti, že robíš reklamu, akú reklamu? ved sme tu na to,aby sme zdielali novinky, nové chute. Vobec to nepoznám a to sa zdravou výživou dosť zaoberám,snažím sa aspoň, takže ja dakujem a hned aj idem pozrieť kde by som ich kúpila.
helca103
@havino ďakujem za milé písmenká. V poslednom čase je to na Vareche len o osočovaní a hľadaní chýb na každom kto sa len trochu niekomu znepáči. Už sa bojím aj niečo pridať aj zapojiť do diskusie. Recepty som pridávala kôli jednej osobe ktorá je ďaleko a takto sa k nej dostane aj kúsok mojej kuchyne.
evanaaa
@helca103 - v prvom rade- chválim recept, a za druhé, aj aj som rada, budem musieť tie slíže pohľadať , poobzerať sa, jeden obchodík Alfa Bio -zdravá výživa máme aj u nás, tam sa podívam, aj do DM, aj na tvoj link....ako diabetikom by sa nám to zišlo, manžel si obľúbil tie ryžové, iné nechce, vraj po nich nemá vysoký cukor, ale ak by som natrafila na tieto, to by bolo fajn.
lenaer
vyzera to fakt vyborne!! uz len zohnat tie cestoviny..
gianni
tiež som o tých (ne)cestovinách nevedela,len minule som čítala recept a práve si ich chcem objednať z Dukanovej diety,sú síce drahšie,aj poštovné,ale čítala som že neobsahujú sacharidy,čo je pre mna ako diabetičku dosť podstatné,škoda že sa nedajú kúpiť aspon v nejakých väčších obchodoch,som zvedavá ako chutia :-)
helca103
@giani tieto cestoviny sa už vyrábajú v rôznej podobe ale v bežnom obchode ich naozaj nekúpiš. Pozri si linky hore a objednaj si občas je aj akcia za veľmi dobrú cenu. Chutia výborne len nezabudni pred použitím poriadne premyť pod tečúcou vodou.Ale to Ti určite pošlú návod aj s tovarom a keby niečo nájdeš ich aj na FB a každú otázku radi zodpovedia. Pre diabetikov je to ideálne. Pekný deň Ti želám :-)
lusinka1321
ja ich už používam dlhšiu dobu, som z BA a veru ich malo kde maju aj v špecialnych obchodoch malo poznaju čo sa divím, ja si vždy objednám na ich stránke viac kusov a mam to doma v ladničke, su sice drahe cca 3eur ale mam to na dva krát lebo len ja ich doma jem, často ich varim po opláchnutí ako pišete v zeleninovom bujone a su super a hodia sa fakt ku všetkemu, mam delenu stravu a hlavne ich jem v živočišny deň keď nemôžem sacharidy tak to je super náhrada a teším sa, že sa trošku dostanú do povedomia aj iným, ktoré nechcú priberať zo sacharidov alebo majú iné problémy, vdak za recept takto som ich ešte nerobila,tak vyskúšam, :-)
helca103
@lusinka1321 , ďakujem za veľmi milý komentárik k receptu. Veru sú trochu drahšie ale kedže sa hodia doslova ku všetkému pretože sú to cestoviny ktoré vlastne nie sú cestoviny. Teraz majú dokonca akciu na shirataki a oplatia sa kúpiť lebo ako sama píšeš doma v chlade vydržia. Dajú sa použiť aj ako závarka do polievky. Na FB je tých receptov viac, držím palce a želám pekný deň.
2010
Aj u nas sa zacalo tvrdo odtucnovat, tak som ich vyskusal az teraz a som prekvapeny , ze daco co ma O kalorii a ziaden lepok chuti skoro ako slize.
Tu ich dostat aj v celku mam kapustu a neviem co s nou tak spravim nekaloricke kapustove fliacky.


helca103
@2010 ani nevieš ako ma teší, že si im prišiel na chuť. Už je dostať aj rôzne tvary a sú dostupné aj na SK. Akurát že sú trochu drahšie ako bežné cestoviny. Ja som spokojná od začiatku a kedže majú neutrálnu chuť naozaj sa hodia na slano aj na sladko.
2010
@helca103 , dnes som bol na nakupy ale som zle dopadol stara babka predstierala ze vie anglicky a predala mi co vyzeralo ako presne ako shirataki slize, plus nemal som okuliare a su to take zaujmave slize ...
z bravcovej koze, radsej nepridam lebo cenzor zahranicnych receptov @hubata by asi isla do vrtule :-) zajtra idem k japoncom a kupim cely kus konjaku a spravim z toho tie kapustove fliacky.


2010
@helca103 tu su kapustove fliacky z konjaku, ja som ich krajal z celeho kusu a potom oprazil, a pridal k cinskej podusenej kapuste so slaninou a na slize nakrajanou omeletou.
Konnyaku - Block
Serving Size: 100 g, Calories: 0, Fat: 0g, Carbs: 1.9g, Protein: 0g


helca103
@2010 parádny obed, veru by som si dala s tebou. Vymyslel si to veľmi dobre.
Konjak sa vraj dá pestovať aj doma vo veľkom črepníku, alebo v záhrade. Len kde zobrať tú hľuzu.
eviana
@helca103 , a toto vyzerá veľmi zaujímavo, veru ani ja som o cestovinách Shirataki nepočula a veľmi sa mi páčia, nehovoriac o tom, že sa mi aj veľmi zídu, načim z bosorky spraviť princeznú :) Ďakujem Helenka za super inšpiráciu a motiváciu a samozrejme skvelý recept ♥
helca103
@eviana , potešila ma tvoje reakcia na môj recept, ďakujem.
Evka už sa na šťastie dajú kúpiť bežne alebo objenať cez eshopy,ale najvätšia výhoda je tá, že zasýtia a majú málo kalorii. :-)
jozka2
Helca 103,cudujem sa ti,ze sa nechas vyprovokovat,na hluposti inych nereaguj,chybas mi tu vrat sa spat.
helca103
@jozka2 , veľmi si ma potešila a priznám sa, že mi to dobre padlo ked viem, že niekomu chýbam. Želám všetko dobré. :-)
reteza
AHOJKY, TIETO CESTOVINY NEZVYSUJU CUKOR V KRVI, TAKZE VYBORNE PRE DIABETIKOV - KTORI PRIBUDAJU VIAC A VIAC...
2010
@Helca103 (17.11.2013 21:38)
Ani sa nezda ale skoro 5 rokov ubehlo.
Co sa zmenilo ? shirataki stale pouzivam len som sa naucil ako ich lepsie pripravit, plus vyrobca produkuje nie len ako slize ale aj fettuciny ci ryzu.
Super na delenu stravu 200gramova porcia = 20 kalorii








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia