Zimné


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty zimné:

«1 2 3 ...75 »
Recept bez obrázku Varené víno podľa Jožka Vaše

Našla som tu krásny recept na varené víno. Spomenula som si, ako otcov kamarát Jožko varieval v zime víno, mal vlastné, aj ríbezľové, aj hroznové, výborné. A keďže nás ešte čakajú studené dni a pôjdeme lyžovať, dobrý recept sa hodí. Nebude s fotkami, zlyhala technika.

Kokosovo-jablkový koláč (fotorecept) Kokosovo-jablkový koláč (fotorecept) Vaše

Takýto koláč sa mi podaril.

Výborne pomarančovo-medové kocky (fotorecept) Výborne pomarančovo-medové kocky (fotorecept) Vaše

Takto som si urobila medové kocky na pomarančovej piškote.

Hovädzie kocky na červenom víne (fotorecept) Hovädzie kocky na červenom víne (fotorecept) Vaše

Dnes som pripravila hovädzie kocky na červenom víne na želanie mojim milým, podávala som s domácou varenou kysnutou knedľou.

Pikantná mrkvová polievka s červenou šošovicou (fotorecept) Pikantná mrkvová polievka s červenou šošovicou (fotorecept) Vaše

Zdroj Apetitonline.cz , sme doma nejaký nachladnutí, tak na prehriatie, popúšťa aj zastavenú nádchu...

Glazovaný bôčik (fotorecept) Glazovaný bôčik (fotorecept) Vaše

Tento recept som spravila podľa pána Cuketku, ktorý sa inšpiroval receptom anglického kuchára pána Marcusa Wareinga v TV programe Great British Menu pod názvom receptu Honey-glazed pork belly a moji chlapi povedali, že bôčik je už sám o sebe výborný, ale týmto spôsobom pripravený je oveľa lepší :-)

Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami Syr Encián s ríbezľovou omáčkou a hranolkami Vaše

Takýto chutný a rýchly obed bol dnes u nás. Tento recept urobí, aj začiatočník a nedá sa pokaziť.

Secretum Monkʻs Punch Secretum Monkʻs Punch Vaše

Teplé drinky sú v chladnom období silné čarodejky. Zahrejú, rozprúdia krv v žilách, uvoľnia, vykúzlia úsmev na tvári, iskru v očiach, zblížia a veru ani lepší pocit zo života nie je vďaka nim vylúčený. Niekedy toto zvládne šálka dobrého čaju, inokedy to chce pohár niečoho, čo má aj pár grádov. Vyskúšajte punč s Bentiannou. Je lahodná, chutná, prírodná a navyše výsostne slovenská, čo chuť originálneho punču ozvláštni.

Nutellovo-orechové briošky (fotorecept) Nutellovo-orechové briošky (fotorecept) Vaše

Tieto briošky som spravila mojim chlapom na raňajky, pretože majú radi sladké, domáce, kysnuté, orechy a nutellu, podávala som s horúcim kakaom, pridávam recept pre maškrtníkov.

Segedínsky guláš s domácou knedľou Segedínsky guláš s domácou knedľou Vaše

Takúto dobrotu sme mali na obed.

Grécka šošovicová polievka (fotorecept) Grécka šošovicová polievka (fotorecept) Vaše

Táto výborná polievka pochádza z gréckej kuchyne, zaujala ma, recept som iba máličko upravila a v tejto podobe ho pridávam pre záujemcov polievok.

Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept) Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept) Vaše

Tento bôčik patrí medzi zabíjačkové špeciality, vkladá sa do studenej vody s rôznymi koreninami, cibuľou cesnakom, obára sa čiže varí sa niekoľko hodín vo vode teplej 80 stupňov C až je mäkkučký ako masielko, uvarený ešte za tepla sa potrie cesnakom so soľou a výdatne opaprikuje, podáva sa dobre vychladený najčastejšie s dobrým domácim chlebom, so sezonnou zeleninou, tiež za tepla so zemiakmi v rôznej úprave.

Pletené zemiakové langoše (fotorecept) Pletené zemiakové langoše (fotorecept) Vaše

Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať rôzne zloženie, od úplne jednoduchého cez zložitejšie, v závislosti od použitých surovín, teraz som ich pripravila z kysnutého zemiakového cesta a splietla do venčeka, vyzerá to veľmi efektne a sú aj veľmi chutné.

Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon (fotorecept) Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon (fotorecept) Vaše

Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s koreninami, pripravila som ich na suchom červenom víne Cabernet sauvingon, omáčku som spravila zo zeleniny a šťavy v ktorej sa dusili srnčie rezne.

Kačacie prsia (fotorecept) Kačacie prsia (fotorecept) Vaše

Kačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete ako dlho to mám variť a výsledok bol dobrý.

Kokosové guľôčky Kokosové guľôčky Vaše

Tento receptík nie je vhodný len na Vianoce ale aj ako drobná dobrôtka pre návštevu ku káve. A čo je najväčšie plus! Nie sú až také sladké ( ja osobne presladené zákusky,koláče či cukrovinky nemusím) a nepridáva sa tam salko! :) Tak, poďme na to!

Chia parfait (à la apple pie) Chia parfait (à la apple pie) Vaše

Ráno zhon, zaspali ste, ponáhľate sa do práce, do školy, nemáte čas, ale za to máte neskutočnú chuť na raňajky? Čosi zdravšie a zároveň sladké? Stačí vybrať z chladničky a môžete utekať do práce s pocitom, že raňajky nezanedbáte. Pripravte si večer toto chia parfait a môžete v posteli leňošiť koľko len chcete bez toho, že by ste ráno ostali hladní. V kombinácii s neochuteným sójovým jogurtom chutí jablková zmes výborne, veď skúste sami. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept) Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept) Vaše

Toto je fazulica na kyslo, výborná sama o sebe, teda bez klobásy či iného mäsa alebo údeného vývaru, zahreje, zasýti a osvieži najmä teraz v zime, ked boli moji synovia ešte malí, zavarila som do nej ešte rezance alebo tarhoňu či malé halušky, po mnohých rokoch som si na túto vynikajúcu polievku spomenula a pridávam recept.

Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept) Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept) Vaše

Cesnakové lístkové pagáče sú starodávnym receptom našich babičiek, ktoré sa podávali najčastejšie k sýtym polievkam na kyslo, ale sú výborné aj samostatne. Moja drahá stará mama robievala tieto vynikajúce pagáče najmä v zime v čase zabíjačiek s domácou bravčovou masťou, ale aj v priebehu roka s maslom, pridávam recept.

Sarma - recept mojej maminky Sarma - recept mojej maminky Vaše

Sarma patri k mojim najoblubenejsim jedlam.Pochadza z Balkanu kde som odriasla.Maminka sarmu pripravovala v zime ked mala kysle kapustove listy.No u nas na Balkane bola sarma aj sviatocne jedlo pripravovane na svadbach a tiez na Vianoce...

«1 2 3 ...75 »
Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže Najkrajšia veľkonočná kraslica 2015
Pozrite si 20 kraslíc, ktoré sa v našej tohtoročnej veľkonočnej súťaži najviac páčili užívateľom stránky Pravda.sk.

SÚŤAŽ: S farbami vás pečenie bude baviť + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Koláče a zákusky by nemali len dobre chutiť, ale aj lákavo vyzerať. Dr.Oetker teraz prináša novinku, ktorá poteší všetky milovníčky pečenia a zdobenia.

TOP 10 - Najlepšie nápady mesiaca marec 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci marec 2015.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2015
12345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
27 28 29 30

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist