Zimné


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty zimné:

«1 2 3 ...74 »
Grécka šošovicová polievka (fotorecept) Grécka šošovicová polievka (fotorecept) Vaše

Táto výborná polievka pochádza z gréckej kuchyne, zaujala ma, recept som iba máličko upravila a v tejto podobe ho pridávam pre záujemcov polievok.

Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept) Obáraný paprikový bravčový bôčik (fotorecept) Vaše

Tento bôčik patrí medzi zabíjačkové špeciality, vkladá sa do studenej vody s rôznymi koreninami, cibuľou cesnakom, obára sa čiže varí sa niekoľko hodín vo vode teplej 80 stupňov C až je mäkkučký ako masielko, uvarený ešte za tepla sa potrie cesnakom so soľou a výdatne opaprikuje, podáva sa dobre vychladený najčastejšie s dobrým domácim chlebom, so sezonnou zeleninou, tiež za tepla so zemiakmi v rôznej úprave.

Pletené zemiakové langoše (fotorecept) Pletené zemiakové langoše (fotorecept) Vaše

Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať rôzne zloženie, od úplne jednoduchého cez zložitejšie, v závislosti od použitých surovín, teraz som ich pripravila z kysnutého zemiakového cesta a splietla do venčeka, vyzerá to veľmi efektne a sú aj veľmi chutné.

Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon (fotorecept) Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon (fotorecept) Vaše

Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s koreninami, pripravila som ich na suchom červenom víne Cabernet sauvingon, omáčku som spravila zo zeleniny a šťavy v ktorej sa dusili srnčie rezne.

Kačacie prsia (fotorecept) Kačacie prsia (fotorecept) Vaše

Kačacie prsia som chcela vyskúšať prípravou sous vide. Príprava je jednoduchá treba k tomu zariadenie pomocou, ktorého sa to varí. Vyhľadala som na nete ako dlho to mám variť a výsledok bol dobrý.

Kokosové guľôčky Kokosové guľôčky Vaše

Tento receptík nie je vhodný len na Vianoce ale aj ako drobná dobrôtka pre návštevu ku káve. A čo je najväčšie plus! Nie sú až také sladké ( ja osobne presladené zákusky,koláče či cukrovinky nemusím) a nepridáva sa tam salko! :) Tak, poďme na to!

Chia parfait (à la apple pie) Chia parfait (à la apple pie) Vaše

Ráno zhon, zaspali ste, ponáhľate sa do práce, do školy, nemáte čas, ale za to máte neskutočnú chuť na raňajky? Čosi zdravšie a zároveň sladké? Stačí vybrať z chladničky a môžete utekať do práce s pocitom, že raňajky nezanedbáte. Pripravte si večer toto chia parfait a môžete v posteli leňošiť koľko len chcete bez toho, že by ste ráno ostali hladní. V kombinácii s neochuteným sójovým jogurtom chutí jablková zmes výborne, veď skúste sami. :) www.dontbefakebakesomecake.sk

Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept) Pôstna fazulica na kyslo (fotorecept) Vaše

Toto je fazulica na kyslo, výborná sama o sebe, teda bez klobásy či iného mäsa alebo údeného vývaru, zahreje, zasýti a osvieži najmä teraz v zime, ked boli moji synovia ešte malí, zavarila som do nej ešte rezance alebo tarhoňu či malé halušky, po mnohých rokoch som si na túto vynikajúcu polievku spomenula a pridávam recept.

Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept) Cesnakové lístkové pagáče (fotorecept) Vaše

Cesnakové lístkové pagáče sú starodávnym receptom našich babičiek, ktoré sa podávali najčastejšie k sýtym polievkam na kyslo, ale sú výborné aj samostatne. Moja drahá stará mama robievala tieto vynikajúce pagáče najmä v zime v čase zabíjačiek s domácou bravčovou masťou, ale aj v priebehu roka s maslom, pridávam recept.

Sarma - recept mojej maminky Sarma - recept mojej maminky Vaše

Sarma patri k mojim najoblubenejsim jedlam.Pochadza z Balkanu kde som odriasla.Maminka sarmu pripravovala v zime ked mala kysle kapustove listy.No u nas na Balkane bola sarma aj sviatocne jedlo pripravovane na svadbach a tiez na Vianoce...

Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou (fotorecept) Vaše

Táketo jedlo ,ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť.Žemľovku ,milujeme aj vnúčata.

Kokosové tyčinky (domáce bounty) Kokosové tyčinky (domáce bounty) Vaše

Kokosové tyčinky v štýle boundy tyčiniek, domáce a vegan :) www.dontbefakebakesomecake.sk

Slaný zemiakový koláč plnený cibuľou (fotorecept) Slaný zemiakový koláč plnený cibuľou (fotorecept) Vaše

Toto je veľmi staré, jednoduché a veľmi chutné sedliacke jedlo, ktoré sa podáva ako príloha ku kyslým polievkam, ale aj samostatne, zahreje a zasýti, pridávam recept.

Škvarková nátierka Škvarková nátierka Vaše

Túto pomázanku som urobila pre našich jedákov,je výborna a rýchla priprava ,zvládne to aj začiatočnik.

Recept bez obrázku Hovädzie na hríboch Vaše

Dusené mäsko na cibuli a hríboch, v chladných dňoch iste dobre padne aj vám :-)

Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) Sviatočná mäsová roláda (fotorecept) Vaše

Táto roláda nie je klasicky rolovaná ako rolády bývajú, pripravila som ju vo forme na srnčí chrbát, upiekla a podávala studenú, je vhodná na slávnostné príležitosti a o tie u nás doma teraz nie je núdza, výhodou je, že sa dá pripraviť vopred, je veľmi chutná a ozvláštní sviatočný stôl, potešíte touto roládou svojich milovaných a priateľov.

Brusnicovo-jablková torta (fotorecept) Brusnicovo-jablková torta (fotorecept) Vaše

Je to vlastne obmena Tarte Tatin, ale sa mi zdá lepšia, ako tá, ktorú som už vo svojich receptoch zverejnila. Aj chuťovo, ale hlavne je jednoduchšia technológia a je menšie riziko popálenia. Recept mám z internetu a sú preň vhodnejšie kyslejšie jablká.

Zapekané domáce fliačky s oškvarkami (fotorecept) Zapekané domáce fliačky s oškvarkami (fotorecept) Vaše

Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov, teraz som pripravila domáce fliačky a pretože je čas zabíjačiek, spravila som ich s domácimi oškvarkami a zapiekla.

Kapustnica Kapustnica Vaše

Čo región,to iný recept,predstavujem svoju.

Karjalanpaisti - Karelské mäso (fotorecept) Karjalanpaisti - Karelské mäso (fotorecept) Vaše

Ide o starodávne fínske jedlo chudobných, ktoré pozostáva z viacerých druhov mäsa, napr. kombinácia mäsa hovädzieho, jahňacieho, sobieho a bravčového, minimálne však dvoch druhov, obsahuje veľa korenín, avšak len málo druhov, vyznačuje sa dlhou pomalou prípravou, až niekoľko hodín, v závislosti od druhu mäsa a veku zvieraťa, pridáva sa k nemu mrkva, cibuľa a zaleje vodou alebo vývarom, je známych viacero obmien.

«1 2 3 ...74 »
Aktuálne súťaže

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v marci pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci január 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v prvý mesiac nového roku.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

TOP recepty
Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 10/2015: Strukoviny Strukoviny
Časopis Varecha v piatok 6. marca v denníku Pravda.


TOPlist