Zimné


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty zimné:

«1 2 3 ...67 »
Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou Pirohy plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou Vaše

Jedlo,ktore mame radi všetci doma.

Jadranské rezy Jadranské rezy Vaše

Raz ho upiekla moja mama a bol fenomenálny.

Domáci jablkový koláč Domáci jablkový koláč Vaše

Voňavý a chutný, najlepší na jeseň a zimu.

52-strúčiková cesnačka 52-strúčiková cesnačka Vaše

Recept ma zaujal hneď svojím názvom a našla som ho na svojej obľúbenej ájurvédskej stránke, z ktorej mi chodia notifikácie. Keďže cesnak milujem a pečený obzvlášť - bolo rozhodnuté :-) V podtitule bolo: porazí kašeľ, nádchu aj norovirus.

Variácia na švajčiarske rösti s cesnakom (fotorecept) Variácia na švajčiarske rösti s cesnakom (fotorecept) Vaše

Švajčiari považujú Rösti za svoje národné jedlo, ide o na hrubo nastrúhané zemiaky v surovom alebo varenom stave, regionálne sú ochutené rôznym korením, pridať sa môže cibuľa, cesnak, slanina, jablko, čerstvé bylinky, vysmážajú sa na masle a oleji. Najčastejšie sa podávajú ako raňajky, ale v reštauráciách aj ako príloha k rozličným jedlám, pripravujú sa na objednávku. Tento recept som našla pred rokom na jednom blogu, včera som ho odskúšala, vynikajúco chutia, preto pridávam.

Banánovo-nutellová roláda Banánovo-nutellová roláda Vaše

tento recept som našla kedysi dávnejšie na nete,možno tu už podobný je,ak nie,tak pridávam ja,je veľmi jednoduchý a zvládnu ho aj začiatočníci :)

Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou (fotorecept) Sedmohradské kukuričné guľky plnené bryndzou s kyslou smotanou a s údenou slaninkou (fotorecept) Vaše

Dnes som zase vybrala typický tradičný recept zo sedmohradskej kuchyne, ide o guľky z kukuričnej kaše, naplnené bryndzou, zapečené v trúbe, bohato poliate kyslou smotanou a posypané vyškvarenou domácou údenou slaninkou. Podáva sa ako hlavné jedlo, ktoré je veľmi jednoduché, rýchle, sýte a mimoriadne chutné, vhodné pre tých, čo nesmú pšeničnú múku.

Metrový koláčik Metrový koláčik Vaše

Žĺtka oddelíme od bielok a vymiešame do penista s práškovým cukrom

Recept bez obrázku Brokolicové fašírky Vaše

Recept je zdravý rýchly a mám ho od známej. Takýto obed robím, lebo mam rada zeleninu.

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami (fotorecept) Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami (fotorecept) Vaše

Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny s mäsovými knedličkami, príjemnej kyslej chuti s kyslou smotanou a je korenená pikantným estragónom. Estragón je bylinka pochádza zo strednej Ázie, najznámejšie sú 2 druhy - má jemnú chuť po aníze, čo využíva najmä francúzska kuchyňa na ochutenie šalátov, omáčok, rýb, pečeného mäsa, vaječných pokrmov, jedál na kyslo a polievok. Známy je aj ruský estragón výraznejšej pikantnej chuti.

Pečené kačacie prsia na rozmaríne s granátovým jablkom v karamelovej omáčke (fotorecept) Pečené kačacie prsia na rozmaríne s granátovým jablkom v karamelovej omáčke (fotorecept) Vaše

Tento luxusný recept na pečené kačacie prsia na rozmaríne s granátovým jablkom v karamelovej omáčke som našla na maďarskej stránke Chef Parade asi pred mesiacom, veľmi sa i zapáčil, dnes som ho odskúšala, je vynikajúci a preto ho posúvam dalej. Toto jedlo nie je vôbec ťažké, ale úžasne chutné a je dôkazom toho, že aj doma možno variť na úrovni šéfkuchárov zo známych reštaurácií.

Kačacie stehná pečené s cesnakom a šalátom zo sudovej kapusty Kačacie stehná pečené s cesnakom a šalátom zo sudovej kapusty Vaše

Pečená kačacinka je delikatesa,pripravila som k nej šalát plný vitamínov...

Bravčové medailónky z bravčového stehna na údenej slaninke, cesnaku dubákoch a šľahačke (fotorecept) Bravčové medailónky z bravčového stehna na údenej slaninke, cesnaku dubákoch a šľahačke (fotorecept) Vaše

Kúpila som medailonky z bravčového stehna z malého orecha a pripravila som ich na dubákoch, slaninke a šľahačke. Ide o veľmi jednoduché, jemné chutné a voňavé jedlo. Kuchyňa nádherne voňala po dubákoch a cesnaku a údenej slaninke, ktorých chuť prevzalo i mäsíčko, ktoré bolo ešte zjemnené šľahačkou..

Zabíjačková kapusta údená (fotorecept) Zabíjačková kapusta údená (fotorecept) Vaše

Troška pozmenená klasika ;)

Zapečená ciabatta s jablkom a modrým syrom Zapečená ciabatta s jablkom a modrým syrom Vaše

V poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Na tomto pečive s jablkom je neprekonateľná. Mňam!

Kelová polievka s cícerom a slaninou Kelová polievka s cícerom a slaninou Vaše

Namiesto slaniny môžete dať kvalitné párky alebo klobásku.

Zelerovo-jablková zamatová polievka Zelerovo-jablková zamatová polievka Vaše

Zeler-jablko-smotanový syr. Nezvyčajná kombinacia, ale prekvapí aj toho, kto nad zelerom ohrna nos. Recept podľa H. Michopulu.

Krúpové rizoto so špenátom Krúpové rizoto so špenátom Vaše

Nie príliš fotogenické jedlo, ale nesúď knihu podľa obalu :) Pretože je výborné! Namiesto bielej ryže som použila jačmenné krúpy a poviem vám, talianské risotto zbožňujem, ale toto "krúpoto" je mu veľkou konkurenciou! :) Inšpirované knihou "River Cottage Veg Every Day!"

Orechové štvorce (fotorecept) Orechové štvorce (fotorecept) Vaše

Keďže v kalendári máme ešte stále zimu, aj keď vonku to tak nevyzerá, zaujal ma koláčik z jednej knižnej brožúrky Adventné pečenie. :D V tej brožúrke sú samé úžasné recepty. Tento je ešte aj rýchly a chutný.

Torta di pane alebo čo so suchým chlebom (fotorecept) Torta di pane alebo čo so suchým chlebom (fotorecept) Vaše

Poznate to. Hoci sa clovek akokolvek snazi odhadnut mnozstvo chleba pri nakupe, nie vzdy sa to vsak na sto percent podari a suchy chlieb sa aj tak nahromadi. Mozno vam pride vhod recept na jeho zuzitkovanie, pochazajuci z talianskeho regionu Kampania a kedze moj svokor pracoval prave v Neapoli 30 rokov, naucil sa tam dat aj starsiemu chlebu "druhy zivot" vo forme torty, vhodnej na veceru, obed aj ranajky. Ponukam vam dve verzie,paradajkovo-mozzarellovu a moju oblubenu ricottovo-cibulovu :)

«1 2 3 ...67 »
Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2014
123456
78910111213
14151617181920
212223 24 25 26 27
28 29 30

Ďalšie veľkonočné vajíčka »
Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist