Severoafrické dusene kurča (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter. Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin a vitamín B6. Niacín je dôležitý pre celý metabolizmus a reguluje rovnováhu vlhkosti v koži, zatiaľ čo vitamín B6 je potrebný pre metabolizmus bielkovín a nervového systému.

4
porcie
80 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Naporcujeme kurca. ( pouzila som len stehna, ktore som prerezala na vrchne a spodne) Ja som odstranila aj kozu, lebo mala prist na navstevu moja dcera a ta kozu neje.
  2. V maziari rozdrvime koriandrove semena.(nadherne rozvoniavaju) V miske zmiesame rozdrveny koriander, kumin, skoricu, nove korenie, papriku a asi lyzicu olivoveho oleja. So vzniknutou zmesou ponatierame kusky kurcata a dame aspon na hodinu do chladnicky.
  3. Medzitym si ocistime cibulu, rozkrojime ju na 4 casti a pokrajame na hrubsie platky. Cesnak ocistime a nadrobno pokrajame. Feferonku taktiez nadrobno pokrajame. (ja nechavam aj zrnka) Kurca posolime, rozpalime v hlbokej panvici olej, kurca zo vsetkych stran 5-6 minut oprazime do zlatova a vybrieme. Potom do vypeku pridame cibulu a cesnak, taktiez asi 4 minuty prazime do sklovita.
  4. Pridame kusky kurcata, feferonku, safran, bobkovy list a vyvar. Privedieme do varu a pomaly varime nie celkom prikryte asi 40 minut. Medzitym si mandle nahrubo posekame a v panvici nasucho oprazime, pridame pred koncom ku kurcatu. Umytu petrzlenovu vnat posekame a posypeme nou hotove kurca.
  5. Hotove jedlo som podavala s kuminovo-citronovou ryzou.