Severoafrické dusene kurča (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Zase jedno chutne a zdrave jedlo od Eat Smarter.
Toto jedlo je bohate na bielkoviny, niacin a vitamín B6. Niacín je dôležitý pre celý
metabolizmus a reguluje rovnováhu vlhkosti v koži, zatiaľ čo vitamín B6 je potrebný pre
metabolizmus bielkovín a nervového systému.
4 porcie |
80 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Naporcujeme kurca. ( pouzila som len stehna, ktore som prerezala na vrchne a spodne)
Ja som odstranila aj kozu, lebo mala prist na navstevu moja dcera a ta kozu neje.
- V maziari rozdrvime koriandrove semena.(nadherne rozvoniavaju)
V miske zmiesame rozdrveny koriander, kumin, skoricu, nove korenie, papriku a asi lyzicu olivoveho oleja.
So vzniknutou zmesou ponatierame kusky kurcata a dame aspon na hodinu do chladnicky.
- Medzitym si ocistime cibulu, rozkrojime ju na 4 casti a pokrajame na hrubsie platky.
Cesnak ocistime a nadrobno pokrajame.
Feferonku taktiez nadrobno pokrajame. (ja nechavam aj zrnka)
Kurca posolime, rozpalime v hlbokej panvici olej, kurca zo vsetkych stran 5-6 minut oprazime do zlatova a vybrieme.
Potom do vypeku pridame cibulu a cesnak, taktiez asi 4 minuty prazime do sklovita.
- Pridame kusky kurcata, feferonku, safran, bobkovy list a vyvar.
Privedieme do varu a pomaly varime nie celkom prikryte asi 40 minut.
Medzitym si mandle nahrubo posekame a v panvici nasucho oprazime, pridame pred koncom ku kurcatu.
Umytu petrzlenovu vnat posekame a posypeme nou hotove kurca.
- Hotove jedlo som podavala s kuminovo-citronovou ryzou.