Sendvič
Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Papriky zrežeme na hrubých koncoch
a malým nožom vyrežeme semiačka a žily.
Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne.
Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1
(voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby
sme stiahli agresívnu štipľavosť.
- Potom papriky scedíme, necháme vysušiť
a plníme syrom zmiešaným s kurkumou. Naplnené
papriky naukladáme do pohárov a prihodíme
pár kapár. Potom zalievame olivovým
olejom, môžeme použiť aj olej, do ktorého sme
nakladali sušené paradajky. Plnú nádobu uzavrieme
a necháme stáť dva dni pri izbovej teplote
a potom ju uskladníme v chladničke.
- Chorizo nakrájame na tenšie plátky a na slabom
ohni ich opečieme dochrumkava, prebytočný
tuk zlejeme. Cuketu nakrájame na
rezance a zľahka urestujeme s chorizom. Chlieb
opečieme, potrieme majonézou, ktorú sme
rozmixovali s kurkumou, kaparami a petržlenovou
vňaťou, dochutili soľou a korením. Na
to porozkladáme opečené chorizo s cuketami
a zasypeme nakrájanými jalapeňos.
|