Sendvič s hovädzinou

zelovoc - fotkazelovoc, 29. septembra 2012
Sendvič s hovädzinou
Foto: zelovoc

Recept na dobry sandwich

7
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

5 lyziciek
3 lyzicky
20 ks nakrajane na platky
4 ks
7 ks
1 kg
10 platkov
 nakrajana na drobno




Postup

  1. 1

    Potrebujeme pekny kus hovadzieho masa, ktory budeme vediet nakrajat na platky. Maso sprudka opecieme na panvici zo vsetkych stran a dame na pekac do pece, cca 180 stupnov a asi 50 minut. Maso zatial nijako neochucujeme. Maso podlievame aby nevyschlo. Vnutri ma byt stavnate, cize krvave. Po upeceni ho este mozeme zakryt alobalom nech si "oddychne". Nasledne ho nakrajame na tenke platky (1-2mm hrube)

  2. 2

    Pripravime si horcicovo-medovu omacku. Zmiesame cca 3 lyzicky medu s 5 lyzickami kremzskej horcice a pridame worcester a peper, pripadne mozeme aj mlete chilli. Po zmiesani ochutname a pripadne pridame niektoru z ingrediencii podla chuti.

  3. 3

    Na platky nakrajane sampinony hodime na panvicu s olejom a opecieme. Cibulu si nakrajame na kolieska a pripravime si taktiez aj ladovy salat, ten staci natrhat a nakoniec si narezeme nakladane uhorky na platky.

  4. 4

    Zemle rozrezeme a opecieme ich na panvici. Ja som si zemle upiekol z chleboveho cesta, ale inak odporucam ciabattu.

  5. 5

    Ked mame vsetko pripravene, natrieme obe strany zemle nasou omackou, prelozime masom, teraz osolime a opeprime, mozeme aj posipat s chilli. takisto doporucujem aj pokvapkat worcesterom, radsej viac ako menej. poprikladame vsetko ostatne, nezabudnut na syr a hlavne nesetrit masom. Uz len popriat dobru chut. Pocet porcii zavisi od velkosti zemle, ale z jedneho kila hovadziny by sa mala najest fcil cela rodina. Radsej mensie zemle a viac masa ako naopak. Zemle som natieral aj domacim kecupom, ale kedze jeho chut je uplne ina, nez kecupu z obchodu, tak nedoporucujem ziaden komercny kecup, bolo by to zneuctenie hovadziny :)

    Sendvič s hovädzinou - obrázok 5

Diskusia k receptu

kimika
to mäsko je ako rozbíf? vyzerá to výborne, mňam! :)
evanaaa
Ak by si ma ponúkol, aj by som vyskúšala, len ja krvavé alebo nedopečené nemám rada, možno by som to v tej žemli síce necítila, ale pochybujem, že po opečení na panvici a 50 min. v rúre bude ešte trochu krvavé?
zelovoc
no trochu krvave bolo, to bol aj zamer. ak by bol v rure 2 hodiny, tak by bolo urcite prepecene.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia