Semifredky fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 22. marca 2012
Semifredky (fotorecept)
Foto: nikola166

Môj prvý pokus o semifredky, ale určite nie posledný :)

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
1 ks
1/2 dcl vlažná
1/2 dcl
Plnka:
250 ml
250 ml
1 ks
podľa chuti
Poleva:
200 ml
6 plátkov
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto: žĺtky s cukrom vymiešame do penista.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme olej, vlažnú vodu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vylejeme na plech s rozmermi 30x40cm a upečieme.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vždycky sa mi páčili semifredky, ale nakoľko sú formy strašne drahé, tak som sa rozhodla, že si ich vyrobím doma :) Najlepšie sa robia z kartónu od mlieka, slzičky sú naj z kelímka od cottage cheese, ale môžu sa použiť aj plastové fľaše, niekde som videla aj z plechoviek z piva :)

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Formičku priložíme na cesto a ostrím nožíkom si vyrežeme požadované formy.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú už hotové :)

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si plnku: šľahačku si vyšľaháme a pridáme kyslú smotanu plus želatínový stužovač pripravený podľa návodu.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rozdelíme si na dve polovice, do jednej som primiešala odkvapkané černice, do druhej marhule plus 2 pl práškového cukru.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nalejeme do pripravených formičiek a dáme na chladné miesto. Medzitým si pripravíme polevu.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Plátky želatíny si necháme napučať.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zohrejeme si kompótovú šťavu - aj marhuľovú. Potom v nej rozpustíme plátky želatíny. Pozor ! nevaríme !

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Nalejeme na vrch tortičiek, necháme stuhnúť do druhého dňa, vytlačíme z formičiek a zdobíme podľa fantázie :) Z mojej fantázie vznikli len také :D ale na internete som našla krásne inšpirácie.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Výhodou je, že môžete urobiť akékoľvek plnky, len musia byť také so šľahačkou/kyslou smotanou/tvarohom. Môže byť aj parížska šľahačka, cesto môže byť kakaové, orechové, mramorové. Môže byť bez želatíny na vrchu, bez ovocia. Fakt, kto ako chce.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dúfam, že na druhýkrat sa podaria aj krajšie, ale bol to prvý pokus :) Snaď to nie je také hrozné.

    Semifredky (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

marcy
si vynaliezavá,húževnatá .....a skvelo pečieš :-),vieš ?
zdezda
tie sú prekrásne, prečo sa tak živočíšne volajú ???
akeber
veľmi pekné , lahodné oku určite aj jazýčku :-)) si šikula
wegar
@zdezda pretože je to slovenská variácia originálneho talianskeho receptu - semifreddo znamená polomrazený a je to dezert s krémom zo šľahačky a zmrzliny.
sonulienka
Prenádherné keby sa mi chcelo urobiť tie furmičky pozerala som to na mimibazare alebo niekde na nete je to fajn a veľmi pekne to vypadá a aj je to chutné.Robila som ich ale len čo mám formičky na vykrajovanie.
marketka01
Ta hovorim Ti,že som malem odpadla:-Dty sa asi velmi nudis?:-Dsu nádherné,jsi šikula fakt.....mamka hovori že nech si otvoris cukrarnu!!!!olaaaaa :-)
nikola166
Maťa, prosím ťa, nepreháňaj :D ja mam ďaleko od cukrárne, až taká šikovná nie som :D ale diky .. :)
nikola166
Maťa, prosím ťa, nepreháňaj :D ja mam ďaleko od cukrárne, až taká šikovná nie som :D ale diky .. :)
marijanna
hmmm pajadička, šikulka,teraz som doma na marodke,tak si asi skratim čas vyrobou formičiek...:D ukladam...:)