Semienkové krekry

jenni - fotkajenni, 14. októbra 2014
Semienkové krekry
Foto: jenni

Slaný snack v podobe krekrov s tromi druhmi semienok - ľanové, sezamové a slnečnicové. Chutný a chrumkavý, či k telke, či na cesty, kam Zobraziť celý popisSlaný snack v podobe krekrov s tromi druhmi semienok - ľanové, sezamové a slnečnicové. Chutný a chrumkavý, či k telke, či na cesty, kam len chcete. www.dontbefakebakesomefake.sk

15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
100 g
120 g
1 1/2 ČL
1 1/2 ČL
2-3 ČL sušený
3 PL
120 ml
65 g studený
Na ľanovú hmotu:
2 PL
4 PL
Okrem toho:
3 PL
5 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca si dáme 2 PL ľanových semienok a 4 PL vody, povaríme na miernom ohni približne 2-3 minúty, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Z vody a semienok nám vznikne ľanová slizká hmota.

  2. 2

    V mise si zmiešame všetky tri múky, soľ, prášok do pečiva, cesnak a premiešame. Pridáme olivový olej, na kúsky nakrájaný alsan a začneme spracovávať cesto. Postupne pridávame vodu, nemusíme ju použiť celú. Pridáme ľanové, slnečnicové a sezamové semienka, ktoré zapracujeme do cesta. Cesto by malo byť iba mierne lepivé a musí držať pokope, pokiaľ pridáte veľa vody, cesto sa bude príliš lepiť. V tom prípade pridajte trocha múky a vypracujte cesto.

  3. 3

    Cesto odložíme na 10-15 min. do chladničky, predhrejeme si rúru na 200 stupňov. Cesto vyberieme z chladničky rozdelíme si ho na 3 časti a každú z nich vyvaľkáme na tenký plát. Radielkom rozkrájame cesto na malé štvorce alebo obdĺžniky, preložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Krekry posypeme soľou a pečieme približne 7 min. potom plech vyberieme, krekry otočíme na opačnú stranu a pečieme ďalších 7-8 minút.

  4. 4

    Po upečení krekry preložíme na tanier a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

ampara
Takéto sa u nás minie rýchlosťou svetla! Určite vyskúšam,akurát nemám ten alsan. Kde sa dá kúpiť, alebo môžem použiť aj maslo? A ešte jedna vec: krásna fotka :D
jenni
@ampara ak budeš chcieť alsan, skús bio obchody, zdravé výživy a podobne, tam by ho mali mať :) s maslom ti žiaľ nepodradím, ja maslo vôbec nepoužívam, musíš len skúsiť :D a uvidíš ako dopadlo, ale myslím si, že by to nemalo robiť šarapatu aj keď maslo použiješ, tak nech sa zadarí keď budeš piecť! :) a ďakujem!
frezia68
Vyskúšam aj ja,alsan mám zo zdravej výživy a aj mne sa páči fotka :-)
evanaaa
Dobré chrumkanie, a zdravé! Mimochodom, ak sa nemýlim, Alsan dostať aj v DM.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia