Sekaný maslový rezeň

mihajlo - fotkamihajlo, 1. novembra 2009

Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem chuť a keď zoženiem kvalitné hovädzie alebo Zobraziť celý popisTento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem chuť a keď zoženiem kvalitné hovädzie alebo teľacie mäso.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
25 g
3 ks
1 PL
2 PL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme najemno. Maslo rozpustíme, pridáme do toho 2 surové vajcia, strúhanku namáčanú v mlieku, zmiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, trochu majoránky a zmes vymiešame.

  2. 2

    Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne.

  3. 3

    Rezne obalíme v cestíčku (vajíčko, hrubá múka, voda, soľ) a následne vyprážame. Podávame so zemiakovým pyré.

Diskusia k receptu

vecnemlada
tak toto vyskusam, tesila som sa kedysi ked sme ho mali v skolskej jedalni, chutil uzasne, urcite aj tento bude, vyskusam ...
ursula4
večera bola vynikajúca,určite som nevarila posledný krát
hubata
Veru aj ja si pamätám na maslové rezne zo školskej jedálne. Robili nám ich so zemiakovým pyré a k tomu cviklu. Niekto ŠJ zatracuje, ale mne sa tam páčilo a spomínam si aj živo na kuchárky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia