Sekaný maslový rezeň

mihajloMihajlo, recept pridal: 1. novembra 2009 19:13Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem chuť a keď zoženiem kvalitné hovädzie alebo teľacie mäso.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Mäso zomelieme najemno. Maslo rozpustíme, pridáme do toho 2 surové vajcia, strúhanku namáčanú v mlieku, zmiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, trochu majoránky a zmes vymiešame.

Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne.

Rezne obalíme v cestíčku (vajíčko, hrubá múka, voda, soľ) a následne vyprážame. Podávame so zemiakovým pyré.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • vecnemlada, 10. novembra 2010 o 10:23
    tak toto vyskusam, tesila som sa kedysi ked sme ho mali v skolskej jedalni, chutil uzasne, urcite aj tento bude, vyskusam ...


  • bazulienka, 28. novembra 2010 o 15:21
    mam rada rýchle recepty a tento urobim určite. Ukladam


  • ursula4, 4. apríla 2011 o 19:33
    večera bola vynikajúca,určite som nevarila posledný krát


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • hubata, 21. októbra 2011 o 19:13
    Veru aj ja si pamätám na maslové rezne zo školskej jedálne. Robili nám ich so zemiakovým pyré a k tomu cviklu. Niekto ŠJ zatracuje, ale mne sa tam páčilo a spomínam si aj živo na kuchárky.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist