Sekaný maslový rezeň

mihajloMihajlo, recept pridal: 1. novembra 2009 19:13Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem chuť a keď zoženiem kvalitné hovädzie alebo teľacie mäso.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso zomelieme najemno. Maslo rozpustíme, pridáme do toho 2 surové vajcia, strúhanku namáčanú v mlieku, zmiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, trochu majoránky a zmes vymiešame.

2

Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne.

3

Rezne obalíme v cestíčku (vajíčko, hrubá múka, voda, soľ) a následne vyprážame. Podávame so zemiakovým pyré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vecnemlada, 10. novembra 2010 o 10:23
    tak toto vyskusam, tesila som sa kedysi ked sme ho mali v skolskej jedalni, chutil uzasne, urcite aj tento bude, vyskusam ...


  • bazulienka, 28. novembra 2010 o 15:21
    mam rada rýchle recepty a tento urobim určite. Ukladam


  • ursula4, 4. apríla 2011 o 19:33
    večera bola vynikajúca,určite som nevarila posledný krát


  • hubata, 21. októbra 2011 o 19:13
    Veru aj ja si pamätám na maslové rezne zo školskej jedálne. Robili nám ich so zemiakovým pyré a k tomu cviklu. Niekto ŠJ zatracuje, ale mne sa tam páčilo a spomínam si aj živo na kuchárky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist