Sekaný maslový rezeň

mihajloMihajlo, recept pridal: 1. novembra 2009 19:13Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od priateľa s ktorým som chodieval na zabíjačky. Robím ho keď naň dostanem chuť a keď zoženiem kvalitné hovädzie alebo teľacie mäso.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso zomelieme najemno. Maslo rozpustíme, pridáme do toho 2 surové vajcia, strúhanku namáčanú v mlieku, zmiešame s mäsom, pridáme soľ, čierne korenie, trochu majoránky a zmes vymiešame.

2

Z pripravenej zmesi vyformujeme rezne.

3

Rezne obalíme v cestíčku (vajíčko, hrubá múka, voda, soľ) a následne vyprážame. Podávame so zemiakovým pyré.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vecnemlada, 10. novembra 2010 o 10:23
    tak toto vyskusam, tesila som sa kedysi ked sme ho mali v skolskej jedalni, chutil uzasne, urcite aj tento bude, vyskusam ...


  • bazulienka, 28. novembra 2010 o 15:21
    mam rada rýchle recepty a tento urobim určite. Ukladam


  • ursula4, 4. apríla 2011 o 19:33
    večera bola vynikajúca,určite som nevarila posledný krát


  • hubata, 21. októbra 2011 o 19:13
    Veru aj ja si pamätám na maslové rezne zo školskej jedálne. Robili nám ich so zemiakovým pyré a k tomu cviklu. Niekto ŠJ zatracuje, ale mne sa tam páčilo a spomínam si aj živo na kuchárky.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist