Sekaná na divoko

sevil - fotkasevil, 18. októbra 2012

Recept by mal patriť do českej kuchyne, ale my ho pripravujeme doma na Slovensku často a všetkým chutí. V komplete je to kalorická bomba, Zobraziť celý popisRecept by mal patriť do českej kuchyne, ale my ho pripravujeme doma na Slovensku často a všetkým chutí. V komplete je to kalorická bomba, preto ho neodporúčam tým, ktorí práve chudnú.

6-10
porcií
30 minút
príprava
65 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
8 ks
20 dg
1 kg
10 ks
10 ks
3 ks
10 ks
3 ks
1/4 l
1 dcl
2 ks
3 strúčky
2 dcl




Postup

  1. 1

    Mleté mäso dáme do misy, pridáme namočené / v mlieku/ pečivo, nadrobno nakrájanú slaninku /polovica z predpísanej/, nadrobno nasekanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku, podľa potreby korenie a soľ. Pridáme strúhanku podľa potreby a vytvoríme hustejšiu masu. Necháme cca 2 hodiny odpočívať. Zatiaľ si očistíme zeleninu ( mrkev, petržel, zeler, kaleráb, jednu cibuľu a dva strúčky cesnaku) a nakrájame ju na drobné kocky.

  2. 2

    Základ na sekanú rozdelíme na dve polovice, rozprestrieme na doske, do každej polovice dáme po 4 uvarené vajcia a zavinieme. Na vrch každej sekanej dáme plátky slaniny. Masťou, alebo olejom si vymastíme plech, prenesieme obe sekané. Sekanú zasypeme nakrájanou zeleninou, pridáme koreniny (nové korenie, bobkový list, jalovec, zelené korenie), podlejeme trochou vody, alebo vývaru a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 1 hodinu.

  3. 3

    Po upečení vyberieme sekanú, zvyšok - zelenina a koreniny (okrem bobkového listu) dáme do mixeru a rozmixujeme na jemnú kašu. Kašu dáme do hrnca, podľa potreby dolejeme vodou, prípadne vývarom, necháme prejsť varom a zahustíme najprv smotanou na varenie a potom pridáme 20-3O % smotanu. Ak sa nám zdá omáčka riedka pridáme Solamyl, alebo hladkú múku. Povaríme cca 10 minút. Sekanú nakrájame, prelejeme omáčkou a podávame s knedľou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

lyali
Sekaná s omáčkou dobrý nápad! Aj ja ukladám :-)
jody
nápad super, ale 8 vajec? nie je to preklep?
sevil
Preklep to nie je, počet závisí od množstva mletého mäsa, my sme s manželkou dvaja, ale stále varíme ako pre regiment. Do jednej mäsovej šišky dávam tri až štyri vajcia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia