Segedínsky guláš

matus113Matus113, 38 ročný muž, Trenčín, 15. apríla 2010 19:02
Ďalšie jeho recepty »

Segedínsky gulášFoto: matus113

Tradičné jedlo našich mám

4
porcie
80 min
príprava
60 min
tepelná úprava


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Nakrájame si bravčové mäso. Najlepšie je to zo stehna. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľku, ktorú smažíme na oleji.

  2. 2

    Keď je cibuľka do zlatista osmažená pridáme nakrájané mäso. Necháme ho trošku obsmažiť. Ďalej pridáme trošku soli, rasce, červenej papriky, čierneho korenia a to celé podlejeme 200 ml vody. Necháme dusiť cca 10 minút.

  3. 3

    Do hrnca potom pridáme kyslú kapustu a dusíme kým nie je mäso mäkké. Počas dusenia pravidelne podlievame vodou a vždy premiešame.

  4. 4

    Približne po hodine dusenia je mäso mäkké a vtedy prilejeme aj smotanu na varenie, ktorú rozmiešame a prevaríme. Podávame s knedľou.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist