Segedínsky guláš s kôprom

Autor receptu: izabella929

Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš..tento recept som nefotila..

5-6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
  2. Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu a nechala opiecť, pridala som pokrájané mäso a nechala som ho dusiť, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila..
  3. Potom som pridala červenú mletú papriku a kečup..
  4. Nechala som spolu podusiť chvíľku a podliala som troškou vody,osolila, okorenila, pridala som rascu..takto sa mäso dusilo za občasného podlievania horúcou vodou..
  5. Pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si kapustu..na troška masti som opiekla malú pokrájanú cibuľu, k cibuli som pridala cukor a nechala spolu skaramelizovať..pridala som pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, podliala troškou horúcej vody a dusila do mäkka..
  6. Keď bolo mäso mäkké, aj kapusta, všetko som spolu zmiešala a pridala som pokrájaný cesnak, nechala prejsť varom..do smotany som pridala múku, rozmiešala a pridala som k segedínskemu gulášu..na slabom plameni som nechala povariť iba chvíľočku, len kým sa múka uvarila..
  7. Napokon som pokrájala kôpor, pridala som ho do gulášu a odstavila..mala som namrazené knedlíky, tie som iba prihriala a servírovala na taniere..
  8. Prajem vám dobrú chuť..