Segedínsky guláš s kôprom

izabella929 - fotkaizabella929, 30. augusta 2015

Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš..tento recept som nefotila..

5-6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

príprava gulášu:
300 g
1
1 strúčik
1 PL
250 ml
3 PL
1 PL
kapusta sudová:
1
1 KL
1 PL
príloha : domáci knedlík




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso som umyla, osušila a pokrájala na kocky.

  2. 2

    Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu a nechala opiecť, pridala som pokrájané mäso a nechala som ho dusiť, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila..

  3. 3

    Potom som pridala červenú mletú papriku a kečup..

  4. 4

    Nechala som spolu podusiť chvíľku a podliala som troškou vody,osolila, okorenila, pridala som rascu..takto sa mäso dusilo za občasného podlievania horúcou vodou..

  5. 5

    Pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si kapustu..na troška masti som opiekla malú pokrájanú cibuľu, k cibuli som pridala cukor a nechala spolu skaramelizovať..pridala som pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, podliala troškou horúcej vody a dusila do mäkka..

  6. 6

    Keď bolo mäso mäkké, aj kapusta, všetko som spolu zmiešala a pridala som pokrájaný cesnak, nechala prejsť varom..do smotany som pridala múku, rozmiešala a pridala som k segedínskemu gulášu..na slabom plameni som nechala povariť iba chvíľočku, len kým sa múka uvarila..

  7. 7

    Napokon som pokrájala kôpor, pridala som ho do gulášu a odstavila..mala som namrazené knedlíky, tie som iba prihriala a servírovala na taniere..

  8. 8

    Prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu

kimlo
Segedín milujem, a kôpor tiez... Preco neskúsiť? ... 5*
terinka55
Segedínsky je moje obľúbené jedlo. S kôprom som ešte nejedla, ale stojí za to vyskúšať. 5*!
nadia56
moze to chutit velmi dobre, vyskusame, ja si napriklad davam kopor do slepacej polievky miesto pazitky, comu sa moze niekto cudovat, pekny nedelny vecer prajem ☺
jozka2
Milujem oboje,i kopor I segin.Nikdy ma nenapadlo dat kopor,az pride dcerka s rodinou tak skusim,ona ma kopor rada tiez.
jozka2
Tak ako nadia56 pise,aj ja davam kopor do kuracej polievky na tanier a davam pre seba hodne,urobi fantasticku chut polievky.
pred 20 rokmi sme boli pozvani na veceru,kde varila jedna gruzinka a prave ona dala kopor do polievky na drobno posekany na tanier.Od vtedy ho pouzivam aj ja.
frezia68
Kôpor mám veľmi rada a pridávam kde-kade,ale so segedínskym ma nenapadlo.Takže naša výmyselníčka zasa inšpiruje a ešte tie papričky ako provokujú :-) pekný recept.
babkamt
segedínsky mám rada, musím vyskúšať tvoju kombináciu s kôprom. To by ma veru nenapadlo:-)
izabella929
@nadia56 , len ma to tak napadlo, že omáčka bola svetlejšia, ako obvykle a tak som skúsila dať kôpor, veď ho bežne používam do kyslých polievok..no mne to chutilo veľmi..)@jozka2 , je to vec názoru, nie každý má rád kôpor v spojení s iným jedlom, ale mne toto veľmi chutilo..môže to byť dobrý nápad pridať aj do kuracej polievky...určite vyskúšam..)@frezia68 , treba skúšať nové veci a nebáť sa v kuchyni experimentovať..budem rada, ak ti táto kombinácia bude tiež chutiť..no a chilli papričky si pestujem na okennej parapete...sú nie len krásne farebné, ale štípu statočne..)@babkamt ,už sa teším, ako sa vám táto nová chuť bude páčiť..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia