Segedínsky guláš s klobásou

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. decembra 2010

Tento segedín je vylepšený pikantnou chuťou čabajky. Zmení ho v delikatesu.

6
porcií
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 g
250 ml
350 g
1 ks
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Zprudka opečieme zo všetkých strán a potom ho posypeme mletou červenou sladkou aj štiplavou paprikou, kmínom a premiešame. Minútu smažíme a všetko zalejeme vývarom a necháme minimálne hodinu dusiť na miernom ohni. Potom k mäsu pridáme kyslú kapustu ( bez vody, tú si všsk odložíme na koniec keby bolo polievku treba dochutiť, dokysliť ) a pokrájanú čabajku a varíme ďalšiu pol hodinu. Múku rozmiešame v smotane a vylejeme ju do guľášu a varíme ďalších 15 minút. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a ak je treba dokyslíme zvyšnou vodou z kapusty.

Diskusia k receptu

vierik
Zajímavý recept,vyskúšam,len tej kapusty sa mi zdá málo...
veronika353
Dnes jsme vařili segedín z morčecího stehna,byl dobrý, ale s tou klobáskou by byl ještě lepší.Dobrý nápad, příště vyzkouším.
murgaska
Prave som dokoncila segedinak a vyborne chutil,milovany sa isiel zadusit,mala som doma aj knedlu,a teraz ideme na oslavu narodenin nasho syna,ma 45 rokou.Ten nas zabije,lebo nebudeme vecerat,teraz mame 4.30 PM,vecera je o 6PM.pa pa MM
jan1950
ked zozeniem cabajku,tak to urcite vyskusam....skvely napad...
diabambulka
jan1950, super, potom dajte vedieť ako sa podaril :-))) určite bude vynikajúci :-))) pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia