Segedínsky guláš s domácou žemľovou knedľou

olinecka - fotkaolinecka, 22. júna 2014
Segedínsky guláš s domácou žemľovou knedľou
Foto: olinecka

Varim segedinsky mame radi.

8-9
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1,5 kg (aj s nálevom)
 podľa potreby
 podľa potreby
1 ks (väčšia)
 podľa potreby
500 ml
 podľa potreby
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Cibuľu,ktoru sme si očistili dame orestovať na olej do sklovita.Mäso si pokrajame na kocky pridame k cibuli ,okorenime ,osolíme podľa chuti pridame červenu papriku mletu sladku a dusime do mäkka.Najprv vo vlastnej šťave a potom podlievame mäso teplou vodou.

  2. 2

    Pod tečucou vodou oplachneme kapustu dame do hrnca dusiť fo mäkka .Keď mame mäso už udusene pridame ho do kapusty ,povarime spolu.

  3. 3

    Nakoniec zahustime smotanou a hladkou mukou ,alebo mliekom a mukou a pridame kusok masla.Podavame s kysnutou alebo žemľovou knedľou.

Diskusia k receptu

jozka2
Olinecka,urobila si nadherny knedlik,urcite doplna chutovo aj tvoj segin gilas
jozka2
skoda,ze si nepridala recept aj na ten knedlik.
gubics
Nemám rada segedínsky guľáš zo stehna. Pre mňa to mäso je veľmi suché. Lepšie je z krkovičky alebo z pliecka. Robí sa aj z bôčika. Je to len otázka komu čo chutí. Recepty na knedliky sú na nete v hojnom počte, môžete si ich tam nájsť, keď chcete robiť dobré domáce.
tetuska
tá knedľa vyzerá úžasne, prosím pridať recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia