Segedínsky guláš

Segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, tak nech je to aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je plný hrniec... No a nakoniec zistím, že aj tak je stále málo... Podelím sa s vami o recept, ktorý nám doma veľmi chutí... Možno sa niekomu recept zapáči a vyskúša ho...

15 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si suroviny.
  2. V hrnci na rozpálenej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
  3. Potom pridáme umyté na kocky nakrájané mäsko, ktoré opečieme z každej strany...
  4. ...a necháme pekne zatiahnuť. Ak máte doma široký hrniec, tak je to len plus...
  5. Potom posypeme mletou sladkou paprikou a už len krátko orestujeme, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla.
  6. Hneď na to dáme do hrnca 2 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce.
  7. Zalejeme horúcim vývarom, ale nie celým, len aby bolo mäsko ponorené a pridáme polovicu paradajok z konzervy, tie dodajú segedínu fantastickú chuť...
  8. Prikryté dusíme 20 minút.
  9. Po uplynutí 20 minút pridáme k mäsu scedenú nakrájanú kapustu.
  10. Osolíme, ak treba prilejeme ešte z vývaru čo nám ostal a zakryté dusíme cca 45 minút.
  11. Skúsime mäsko a keď sa nám zdá, že už je skoro mäkké, tak si dohladka rozmiešame múku so smotanou.
  12. K mäsu prilejeme smotanu s múkou a varíme odokryté na miernom ohni ešte 15 až 20 minút. Občas premiešame.
  13. Hotový segedín môžme ešte dochutiť šťavou z kyslej kapusty. Podávame s knedľou, samozrejme najlepšia je domáca. Dobrú chuť!