Segedínsky guláš
Segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Z času na čas si doprajeme dobrý
segedínsky guláš, keď už sa
pustím do varenia, tak nech je to
aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je
plný hrniec... No a nakoniec
zistím, že aj tak je stále
málo...
Podelím sa s vami o recept, ktorý
nám doma veľmi chutí... Možno
sa niekomu recept zapáči a
vyskúša ho...
15 minút príprava |
85 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si suroviny.
- V hrnci na rozpálenej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.
- Potom pridáme umyté na kocky nakrájané mäsko, ktoré opečieme z každej strany...
- ...a necháme pekne zatiahnuť. Ak máte doma široký hrniec, tak je to len plus...
- Potom posypeme mletou sladkou paprikou a už len krátko orestujeme, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla.
- Hneď na to dáme do hrnca 2 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce.
- Zalejeme horúcim vývarom, ale nie celým, len aby bolo mäsko ponorené a pridáme polovicu paradajok z konzervy, tie dodajú segedínu fantastickú chuť...
- Prikryté dusíme 20 minút.
- Po uplynutí 20 minút pridáme k mäsu scedenú nakrájanú kapustu.
- Osolíme, ak treba prilejeme ešte z vývaru čo nám ostal a zakryté dusíme cca 45 minút.
- Skúsime mäsko a keď sa nám zdá, že už
je skoro mäkké, tak si dohladka rozmiešame múku so smotanou.
- K mäsu prilejeme smotanu s múkou a varíme odokryté na miernom ohni ešte 15 až 20 minút. Občas premiešame.
- Hotový segedín môžme ešte dochutiť šťavou z kyslej kapusty.
Podávame s knedľou, samozrejme najlepšia je domáca.
Dobrú chuť!