Segedín

waldosinka - fotkawaldosinka, 14. decembra 2012

Veľmi jednoduchý recept. :) dobrú chutˇ !

9
porcií
30 minút
príprava
1h minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
2 čl
0,5 kg




Postup

  1. 1

    Osmažme cibuľku a pridáme mäsko. Pridáme také množstvo vody aby bola kapusta ponorená. Potom pridáme všetky koreniny, sol, cukor,cesnak atd. Keď je mäsko skoro mäkke pridáme kvasenú kapustu (a pripadne chudučký kus slaniny). Keď bude mäsko pomali uvarené prilejeme šľahačku a necháme zovrieť.

  2. 2

    Podávame z knedľou alebo chlebíkom.

  3. 3

    Dobru chuť :)

Diskusia k receptu

braxi
Ja dám najskôr mäsko a na záver kapustu, lebo mäso sa dusí dlhšie. Dnes mám v pláne variť sagedín.
petra69
Tak tak, cibulovy zaklad s paprikou, mäso, neskor kapusta.
udaska
pravdaže najprv mäsko,kapustu netreba dlho dusiť.
evanaaa
Jasné, mäso sa podusí (cibulka, ml.č.paprika) a keď je polomäkké, pridá sa kapusta do šťavy z mäsa, chute sa lepšie prepoja a potom keď už je aj kapusta mäkká, spravím si zátrepku zo smotany ( sladká+kyslá).
duschko
Tak ako uz je hore napisane, najskor podusit masko na cibulovom zaklade s paprikou a korenami a az potom kyslu kapustu. To preto, lebo masko je chutnejsie, ked sa dusi vo vlasnej stave ako ked sa uvari vo vode z kyslej kapusty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia