Sedliacky cesnakovo-cibuľový chlieb

Autor receptu: babygirl

Celá rodina milujeme poctivé domáce jedlo ako kedysi od babičky, a tak sa zrodil aj nápad ako oživiť klasický domáci chlebík a výsledok je tu :-) a je naozaj vynikajúci.... Ochutnajte a presvedčíte sa sami :-)

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si nakrájame cibuľu na kocky a osmažíme na tuku, pripravíme si kvások z vody, cukru a kvasníc. Do nádoby na miesenie si nasypeme múku, soľ, pridáme pretlačený cesnak (ja struham na strúhadle je viac na jemno a žiadne zvyšky v pučitku :-)...) prilejeme kvások, cibuľu a vymiesime cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste.
  2. Keď máme cesto vykysnuté preložíme ho do nádoby na pečenie vystlanej papierom na pečenie (ja pečiem v hranatom jánskom skle). Mokrými rukami uhladime a dotvarujeme bochník, pred vložením do rúry potrieme vodou.
  3. Keď sa nám chlebík upečie do hneda vyberieme ho z rúry a potrieme vodou. Necháme vychladiť (alebo Nenecháme ak nemôžeme odolať) a môžeme papať :-)