Zemiakové placky
Sedliacke šnicle (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Budú chutiť aj náročným.
40 minút príprava |
6-8 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravené ingrediencie na cesto.
- Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubšie. Šunku, slaninu nakrájame na kocky, syr nastrúhame, bylinky pokrájame na drobno, cesnak prelisujeme. Slaninku opražíme. Vo väčšej mise pridáme k zemiakom slaninu, šunku, syr, cesnak, bylinky, vajcia a múku. Všetko premiešame a zmes dochutíme soľou a korením.
- Pomocou lyžice tvoríme šnicle, ktoré obalíme zľahka v strúhanke a dáme na rozpálený olej, vidličkou trocha pritlačíme, aby boli väčšie opečieme z oboch strán do zlatista.
- Kôprový dip: Kyslá smotana, nasekaný umytý kôpor, trocha soli podľa chuti - premiešame a podávame k sedliackym šnicliam. Dobrú chuť.
|