Zemiakové placky

Sedliacke šnicle (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Budú chutiť aj náročným.

40 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravené ingrediencie na cesto.
  2. Zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubšie. Šunku, slaninu nakrájame na kocky, syr nastrúhame, bylinky pokrájame na drobno, cesnak prelisujeme. Slaninku opražíme. Vo väčšej mise pridáme k zemiakom slaninu, šunku, syr, cesnak, bylinky, vajcia a múku. Všetko premiešame a zmes dochutíme soľou a korením.
  3. Pomocou lyžice tvoríme šnicle, ktoré obalíme zľahka v strúhanke a dáme na rozpálený olej, vidličkou trocha pritlačíme, aby boli väčšie opečieme z oboch strán do zlatista.
  4. Kôprový dip: Kyslá smotana, nasekaný umytý kôpor, trocha soli podľa chuti - premiešame a podávame k sedliackym šnicliam. Dobrú chuť.