Zeleninová polievka
Sedliacka polievka na rasci s mangoldom
Autor receptu: alena45
Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, tak ako kedysi naši
starí rodičia.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme všetku zeleninu, nakrájame na ľubovoľné tvary, cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno.
Na masti speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a rascu, máličko popražíme, zasypeme múkou, minútku zamiešame, na chvíľu odstavíme a posypeme červenou paprikou. Vrátime na oheň, pridáme pokrájanú zeleninu okrem mangoldu, zalejeme studenou vodou, chvíľu miešame, aby sa nám múka nechytila o dno hrnca. Osolíme a okoreníme.
Varíme cca 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Medzitým si nakrájame listy mangoldu na štvorce, vložíme do uvarenej polievky, jemne vmiešame a vypneme.