Zeleninová polievka

Sedliacka polievka na rasci s mangoldom

Autor receptu: alena45

Keď máte záhradu, tak je radosť variť, varíte z toho, čo práve máte, tak ako kedysi naši starí rodičia.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme všetku zeleninu, nakrájame na ľubovoľné tvary, cibuľu aj cesnak nasekáme nadrobno. Na masti speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a rascu, máličko popražíme, zasypeme múkou, minútku zamiešame, na chvíľu odstavíme a posypeme červenou paprikou. Vrátime na oheň, pridáme pokrájanú zeleninu okrem mangoldu, zalejeme studenou vodou, chvíľu miešame, aby sa nám múka nechytila o dno hrnca. Osolíme a okoreníme. Varíme cca 30 minút, kým zelenina nezmäkne. Medzitým si nakrájame listy mangoldu na štvorce, vložíme do uvarenej polievky, jemne vmiešame a vypneme.