Cestoviny s kapustou

Sedliacka bieda (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Už dávnejšie som pozerala na Yt recepty z Valašska a tento ma zaujal. Prezentovala ho milá babička a teraz som ho chcela nájsť, ale nenašla som. Dúfam, že som si ho zapamätala, poznamenala som si len názov, ale veď je veľmi jednoduchý. A ak máte zvyšné cestoviny a dovaríte zemiaky, za 30 minút je večera na stole.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať okrem rasce a čerstvej cibuľovej vňate:
  2. Na panvici s masťou spením pokrájanú cibuľu.
  3. Pridám nakrájanú slaninu, nemám rada mastné, tak som slaninou šetrila. Upražím a pridám uvarené zemiaky nakrájané na kocky, potom uvarené cestoviny (ja som mala kukuričné hotové) a pomaly premiešavam...
  4. Posypem zelenou cibuľkou, pridám surovú kyslú kapustu, prikryjem, nech sa jedlo ohreje a hotovo. Ja som pridala aj petržlenovú vňať, ale tá mi tam nepasovala. Niekto povie, že to jedlo je taká "džaba", ale mne celkom chutilo. A pretože som mala od rána program a raňajky nijakovské, tak som práve ochutnala a to už je desiato-obed a za 30 minút hotový. Ak niekto vyskúša,tak Dobrú chuť!