Šatôčky z mrkvového cesta

nelajsia - fotkanelajsia, 9. apríla 2012

Suroviny

500 g
250 g
250 g surová strúhaná
1 ks
1 na potretie
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme s práškom do pečiva, primiešame tuk a strúhanú mrkvu. Vypracujeme cesto, rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a pokrájame na štvorce 5*5 cm veľké.Do každého štvorca dáme slivkový lekvár, kraje potrieme bielkom, zložíme na šatôčky a upečieme. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

kuchticka
@nelajsia , ani nevies ako som ti vdacna za tento recept. Ja sice teraz vela sladkosti nepeciem-nejem, iba pre navstevy, ale casto spominam na toto pecivo, ktore som kedysi davno robila prave podla slovenskej starej kucharskej knihy. Ta kniha patrila jednej pani z vych. Slovenska a ja som si ten recept nepamatala. Uz som ho chcela raz upiect, ale vzdala som to ked som nevedela kolko tej mrkve mam dat. Sice som mohla vyskusat, ale asi som bola pohodlana. Len si pamatam, ze ta mrkva v tom ceste nebola vidiet a pecivo bolo chutne i vzhladovo pekne.
slavka11
nasa babka toto piekla a presne ako pise kuchticka vobec mrkvu nie je vidiet a ani citit iba su trosku oranzovejsie ale chutia velmi podobne ako listkove tasticky
nelajsia
som rada, že som vás potešila, už len DOBRÚ CHUŤ všetkým
marcy
poznám, robievam,nemajú chybu....odporúčam pikantný lekvár :-) krásne chrumkavé ,mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia