Šarišský jablčník (fotorecept)

Šarišský jablčník (fotorecept)
Foto: babina49
babina49Babina49, recept pridal: 28. apríla 2012 23:05Ďalšie jeho recepty

Tento výborný,ľahký koláč sa tiež piekol v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.Oslovil ma preto,že je hrnčekový - teda rýchlovka... A z polovičnej dávky som to vyskúšala do formy na bábovku-tento tip tu už zrealizovala "Tatranka" a zapáčilo sa mi to.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 1

2

kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 2

3

pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 3

4

cesto je veľmi husté,ale také to má byť
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 4

5

primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu. Je to husté,tak to treba dobre premiešať
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 5

6

vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a pecť
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 6

7

hotový koláčik
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 7

8

keď bol koláčik ešte teplý,tak tá čokolada sa tam pekne roztekala.
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • modrykamen, 29. apríla 2012 o 04:52
    Recept akurát pre mňa. Už dnes bude napečený ku káve. Nepochybujem, že vynikajúci. Díky.


  • hviezdickaz, 29. apríla 2012 o 07:10
    Skusala som ho uz podla tatranky,a je naozaj vyborny !


  • izabella929, 29. apríla 2012 o 10:34
    a výborný šťavnatý koláčik k tomu,,,,no paráááda.-)


  • sonulienka, 29. apríla 2012 o 10:52
    ukladám jednoduchý a výborný


  • dorisa, 29. apríla 2012 o 10:55
    môže to byt skvelý koláčik, vyskúšam


  • lia66, 29. apríla 2012 o 11:59
    Je výbornýýý-včera som robila na cestu do Bojníc, a už nemáme!


  • martamm, 29. apríla 2012 o 13:15
    Robila som tento koláčik, je uzasny, len nedavam varovu cokoladu, ale mliecnu, alebo silne horku, min. 76 %


  • afataga, 29. apríla 2012 o 15:10
    taketo kolaciky mam najradsej, musim vyskusat


  • marianne69, 29. apríla 2012 o 15:44
    robievam velmi podobny u nas tieto sup-sup kolaciky idu...je super


  • mracik9, 29. apríla 2012 o 17:43
    » varecha.pravda.sk/recepty/americky-kolac/27041-recept.htm...

    a tu je môj,určite je skvelý


  • tatranka, 29. apríla 2012 o 17:58
    Musím potvrdiť,že je to naozaj výborný koláčik.Ja som tento koláč,podľa K.Magálovej piekla hneď na druhý deň.No ja som ho upiekla ako bábovku z 2/3 receptových ingrediencii.A po dvoch dňoch som piekla ďalšiu bábovku.Je to veľmi jednoduchý a rýchly koláčik.Moja bábovka,ktorú som nazvala / Bombová/.» varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovka-fotorecept/2708...


  • babina49, 29. apríla 2012 o 18:06
    tatranka,tú vašu bábovku som tu videla a aj som ju piekla,spomínam to v úvode


  • margaretka28, 29. apríla 2012 o 22:06
    môže byť,takéto robievam rada.


  • maca7, 15. januára 2013 o 16:51
    je výborný, šťavnatý, nadýchaný..no mňam..ďakujem za recept:)


  • alenkaz, 29. apríla 2013 o 14:52
    je fantastický kým som mala orechy, piekla som ho stále a nikto sa ho neprejedol


  • damianda, 9. novembra 2013 o 17:27
    Výborný koláčik, mojim chlapom veľmi chutil, ďakujem za skvelý recept :-)


  • edulas, 17. novembra 2014 o 11:09
    Tento recept som dostala od kolegyne. Od kedy som začala piecť tento koláč môj muž už nič iné nechce. Je proste výborný. Už som ho modifikovali aj na polovicu s iným ovocím (broskyne, čerešne, višne, slivky) zakaždým chutil výborne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist