Šarišský jablčník (fotorecept)

Šarišský jablčník (fotorecept)
Foto: babina49
babina49Babina49, recept pridal: 28. apríla 2012 23:05Ďalšie jeho recepty

Tento výborný,ľahký koláč sa tiež piekol v relácii Tajomstvo mojej kuchyne.Oslovil ma preto,že je hrnčekový - teda rýchlovka... A z polovičnej dávky som to vyskúšala do formy na bábovku-tento tip tu už zrealizovala "Tatranka" a zapáčilo sa mi to.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

suroviny - ja som použila iba 4 ks vajec
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 1

2

kryštálový cukor šľahať s celými vajcami do penista,na koniec pomaly prilievať olej
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 2

3

pridať múku zmiešanú so škoricou a sódou bikarbónou
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 3

4

cesto je veľmi husté,ale také to má byť
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 4

5

primiešať nasekané orechy,nakrájané jablká a na menšie kúsky nalámanú čokoládu. Je to husté,tak to treba dobre premiešať
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 5

6

vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech a pecť
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 6

7

hotový koláčik
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 7

8

keď bol koláčik ešte teplý,tak tá čokolada sa tam pekne roztekala.
Šarišský jablčník (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • modrykamen, 29. apríla 2012 o 04:52
    Recept akurát pre mňa. Už dnes bude napečený ku káve. Nepochybujem, že vynikajúci. Díky.


  • hviezdickaz, 29. apríla 2012 o 07:10
    Skusala som ho uz podla tatranky,a je naozaj vyborny !


  • izabella929, 29. apríla 2012 o 10:34
    a výborný šťavnatý koláčik k tomu,,,,no paráááda.-)


  • sonulienka, 29. apríla 2012 o 10:52
    ukladám jednoduchý a výborný


  • dorisa, 29. apríla 2012 o 10:55
    môže to byt skvelý koláčik, vyskúšam


  • lia66, 29. apríla 2012 o 11:59
    Je výbornýýý-včera som robila na cestu do Bojníc, a už nemáme!


  • martamm, 29. apríla 2012 o 13:15
    Robila som tento koláčik, je uzasny, len nedavam varovu cokoladu, ale mliecnu, alebo silne horku, min. 76 %


  • afataga, 29. apríla 2012 o 15:10
    taketo kolaciky mam najradsej, musim vyskusat


  • marianne69, 29. apríla 2012 o 15:44
    robievam velmi podobny u nas tieto sup-sup kolaciky idu...je super


  • mracik9, 29. apríla 2012 o 17:43
    » varecha.pravda.sk/recepty/americky-kolac/27041-recept.htm...

    a tu je môj,určite je skvelý


  • tatranka, 29. apríla 2012 o 17:58
    Musím potvrdiť,že je to naozaj výborný koláčik.Ja som tento koláč,podľa K.Magálovej piekla hneď na druhý deň.No ja som ho upiekla ako bábovku z 2/3 receptových ingrediencii.A po dvoch dňoch som piekla ďalšiu bábovku.Je to veľmi jednoduchý a rýchly koláčik.Moja bábovka,ktorú som nazvala / Bombová/.» varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovka-fotorecept/2708...


  • babina49, 29. apríla 2012 o 18:06
    tatranka,tú vašu bábovku som tu videla a aj som ju piekla,spomínam to v úvode


  • margaretka28, 29. apríla 2012 o 22:06
    môže byť,takéto robievam rada.


  • maca7, 15. januára 2013 o 16:51
    je výborný, šťavnatý, nadýchaný..no mňam..ďakujem za recept:)


  • alenkaz, 29. apríla 2013 o 14:52
    je fantastický kým som mala orechy, piekla som ho stále a nikto sa ho neprejedol


  • damianda, 9. novembra 2013 o 17:27
    Výborný koláčik, mojim chlapom veľmi chutil, ďakujem za skvelý recept :-)


  • edulas, 17. novembra 2014 o 11:09
    Tento recept som dostala od kolegyne. Od kedy som začala piecť tento koláč môj muž už nič iné nechce. Je proste výborný. Už som ho modifikovali aj na polovicu s iným ovocím (broskyne, čerešne, višne, slivky) zakaždým chutil výborne



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist