Sardinkové karí z Pacifiku
Autor receptu: nonna
Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na prospešné mastné kyseliny, dodá aj vitamín A a antioxidanty vo forme červených farbív - lykopénov, karotenoidov, polysacharidy výhodnejšie pre diabetikov. Chuťovo je príjemný, pikantný jemne. Jogurtová poleva a rajčiny ho učinia šťavnatejším.
2 porcie |
8 minút príprava |
42 minút tepelná úprava |
Postup
- Z jogurtu si pripravíme polevu deň vopred tak, že do neho dobre vmiešame sójovú omáčku, kôpor, oregano, nové korenie a dáme do chladničky.
- Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupe, necháme v nej a nakrájame na plátky.
- Pomaly rozohrejeme maslo do voňava a jemne na ňom opražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky. Potom pridáme fazuľku a tepelne upravujeme asi 2 minúty.
- Po fazuľke dáme zemiaky, osolíme, okoreníme s kari, koriandrom, chilli, premiešame a necháme prehriať.
- K mase pridáme rajčiny pokrájané na mesiačiky a za miešania počkáme, kým trochu zmäknú.
- Nakoniec pridáme rozdrobené sardinky, všetko dobre premiešame na rovnorodú masu tak, aby bola dostatočne teplá.
- Nakoniec ju polejeme jogurtovou polevou, ktorá by mala mať izbovú teplotu.