Sardinkové karí z Pacifiku

Autor receptu: nonna

Toto je recepis na exotickejší štýl. Je výdatný, výživný, dostatočne zasýti, bohatý na prospešné mastné kyseliny, dodá aj vitamín A a antioxidanty vo forme červených farbív - lykopénov, karotenoidov, polysacharidy výhodnejšie pre diabetikov. Chuťovo je príjemný, pikantný jemne. Jogurtová poleva a rajčiny ho učinia šťavnatejším.

2
porcie
8 minút
príprava
42 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z jogurtu si pripravíme polevu deň vopred tak, že do neho dobre vmiešame sójovú omáčku, kôpor, oregano, nové korenie a dáme do chladničky.
  2. Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupe, necháme v nej a nakrájame na plátky.
  3. Pomaly rozohrejeme maslo do voňava a jemne na ňom opražíme cibuľu nakrájanú na tenké mesiačiky. Potom pridáme fazuľku a tepelne upravujeme asi 2 minúty.
  4. Po fazuľke dáme zemiaky, osolíme, okoreníme s kari, koriandrom, chilli, premiešame a necháme prehriať.
  5. K mase pridáme rajčiny pokrájané na mesiačiky a za miešania počkáme, kým trochu zmäknú.
  6. Nakoniec pridáme rozdrobené sardinky, všetko dobre premiešame na rovnorodú masu tak, aby bola dostatočne teplá.
  7. Nakoniec ju polejeme jogurtovou polevou, ktorá by mala mať izbovú teplotu.