Sardinková nátierka

thia - bez fotkythia, 16. februára 2014

Tento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, tak pridávam ako môj prvý recept na vareche. Mám ho Zobraziť celý popisTento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, tak pridávam ako môj prvý recept na vareche. Mám ho od svojich rodičov.

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva (v oleji)
200 g
1 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Dáme si uvariť vajcia na tvrdo. Medzi tým si pripravíme sardinky, ktoré keď mám v oleji tak ten vylejem(lepšie sú vo vlastnej šťave), nadrobno nakrájanú cibuľu, zmäknuté maslo. Všetko zmiešam.

  2. 2

    Pridám nadrobno nasekané vajcia, petržlenovú vňať a soľ podľa chuti. Podávame natreté na čerstvom chlebe, nám sa k tomu hodí koliesko paradajky navrch. Keď sa nám nátierka zvýši, treba ju vybrať z chladničky včas pred ďalším použitím, pretože maslo zakaždým ztuhne.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Rybaciu máme veľmi radi,dávam všetky mastné ryby(makrela,slede,sardinky) v oleji bez oleja,ale s vajíčkom som ešte nerobila,môže to byť dobré.Pravdu máš,paradajka sa k tej nátierke náramne hodí...*****nech ti to dobre varí!
kimlo
Podobne robievam aj ja, s tymi vajciami to skusim...
jozka2
podobne robim aj ja,len namiesto masla pridam majonezu na zriedenie natierky,c.korenie na dochutenie a este nastruham rapik zo zeleru podla potreby.
jozka2
este som zabudla citr,stavu na dochutenie.
astheart
:D Už jsem se lekla, že tam ta citronová šťáva není.... :D Dělám stejně, jen nedávám tu petržel. Dobrá je taky, když místo másla použiješ tvaroh.
thia
Ďakujem za hviezdičky, a nabudúce skúsim s citrónovou šťavou a tvarohom.. super nápady
joller
Ja pridavam este syr lunex alebo bambino a troska horcice na smrnc...
roli
Rybaciu natierku mame velmy radi a teraz som pridal este čersvo natrhanu bazalku :D Uvidime!!!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia