Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept)

Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept)
Foto: tothka
tothkaTothka, recept pridal: 7. februára 2011 15:24Ďalšie jeho recepty

Zvyšné bielky zo šišiek sa pýtali na spracovanie, tak som vymýšľala čo s nimi a môj muž to vyriešil, vraj sme dávno nemali šamronky. Tak teda tu sú

Suroviny

7-8
porcií
60
minút
príprava
15-20
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

Na pomúčenej podložke rozgúľame lístkové cesto
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1

Radielkom pokrájame na pásiky o šírke asi 4 cm
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2

Jednotlivé pásiky cesta nakrútime na kovové trubičky a uložíme na plech tak aby sa pri pečení peprilepili, pretože pri pečení napuchnú
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3

Trubičky potrieme vajíčkom a dáme piecť do rozpálenej rúry , pokým pekne nesčervenejú Upečené vyberieme, hneď stiahneme dolu z formičky a necháme vychladnúť Dávame pri tom pozor na malú zvedavú pomocníčku, ktorá si okrem šamlíka priviedla na pomoc aj dedka
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4

Medzitým si nad parou vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý smeh
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5

Cukrárenským vreckom nastriekame sneh do trubičiek z obidvoch strán, aby boli dobre naplnené. Pre foto som musela použiť aj dedkove ruky, ten samozrejme bol prvý, kto hotové trubičky ochutnával a vôbec mu nevadilo, že si má dávať pozor na cukor
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Naplnené trubičky posypeme práškovým cukrom a pristúpime ku konečnej fáze našej činnosti - k trubičkám si spraviť dobrú kávu a v pokoji vychutnávať.
Šamronky - plnené trubičky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

31 komentárov k receptu
  • milina, 7. februára 2011 o 16:27
    Vypadajú veľmi pekne, Ukladám do KK


  • zuzickaaa1, 7. februára 2011 o 16:29
    WOW toto su moje najoblubenejsie zakusky:) konecne viem ako na ne, urcite vyskusam:)


  • bzuky, 7. februára 2011 o 16:30
    To je moja mladosť, krásne.


  • zuzickaaa1, 7. februára 2011 o 16:31
    @Tothka prosim ta vies mi poradit? Kde dostanem kupit tie kovove trubicky?


  • danculka, 7. februára 2011 o 16:41
    Kovové trubičky v domácich potrebách alebo na internete v pomôckach pre cukrárov.Šamrolky sú aj naše obľúbené len sú veľmi sladkéééééé....


  • gittka, 7. februára 2011 o 16:42
    aj moje oblúbené,velmi...


  • marcy, 7. februára 2011 o 16:43
    milujem ich,slintám :-)


  • marianne69, 7. februára 2011 o 16:52
    ...jak s cukrarne a este krajsie:-)


  • dandy51, 7. februára 2011 o 17:05
    Sú naozaj fajn.Ja robím do nich náplň z 1 bielka,cukru a 5-6 upečených jablk.Jablká lyžicou škrabkám zo šupky a pridávam postupne k bielku a stale šľahám. Plnky je takto viac a je jemne kyslastá. Jablká musia byť vychladené.


  • janger, 7. februára 2011 o 17:30
    My ich volame samrhole, strasne ich mam rada. Uz sa tesim, ked pojdem na Slovensko, tak si dam :-)))!


  • coldbery, 7. februára 2011 o 18:55
    Krásne trubičky...hneď by som si dala ku kávičke...:-)))


  • cica2, 7. februára 2011 o 22:26
    konečne viem ako sa robia, ďakujem za receptík, nádherne sa ti vydarili!!! Malá zvedavá pomocníčka je zlatunká:))


  • evicka63, 8. februára 2011 o 10:18
    Dcéra sa ich podujala z dlhej chvíli urobiť (učí sa vraj sa jej to zíde, aby nezomreli od hladu a mohla sa pochváliť aj priateľovi a jeho rodičom), len
    nevie ešte ako má robiť správne ten sneh. Jeden vraví že najskôr vyšľahať a potom dať nad paru a iní hovoria že sa má hneď šľahať nad parou. Poradíte jej?


  • jahalno, 8. februára 2011 o 10:48
    Mňam!! Moje najobľúbenejšie. Ukladám do KK.


  • marcy, 8. februára 2011 o 10:48
    šľahám s kryštál cukrom mimo,potom dám nad paru a je krásny lesklý,hutný :-)


  • anura, 8. februára 2011 o 11:42
    veľmi pekné


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • anina43, 8. februára 2011 o 12:31
    trubičky sú krásne, krajšie ako z cukrárne, pekné foto a výborný nápad má aj @Dandy51 , plnka musí byť výborná s pečenými jablčkami, ukladám do KK


  • anina43, 8. februára 2011 o 12:35
    prosim ťa cesto natáčaš na suché formičky a ukladáš na suchý plech ?ďakujem


  • tothka, 8. februára 2011 o 16:15
    @anina43 cesto natáčam na suché formičky a na plech používam takú čiernu fóliu na viac použití , kúpila som už dávnejšie v Lidli, ale na fote splýva s plechom. Stačí ju pretrieť, keď sa pokvická vajíčkom a netreba ju mastiť. Lístkové cesto je samo o sebe dosť masné a dávam ich dolu ešte horúce, aby sa potom po vychladnutí neprilepili


  • dogagador, 8. februára 2011 o 16:18
    na cukor si sice musime davat pozor vsetci, inak by sme sa gulali, ale tomuto sa odolat nedaaaaaaaaa


  • tothka, 8. februára 2011 o 16:23
    @evicka63 ja vždy šľahám bielky s práškovým cukrom a hneď nad parou. Zdedila som super malý mosadzný kotlík a sadne mi presne do 5 litrového hrnca ktorý si odkladám ešte so starej súpravy spred 40 tich rokov a používam výlučne na sneh, lebo zvyknem piecť aj penovú tortu. Sneh je treba dobre prešľahať aby bol tuhý a neroztekal sa.


  • orchidea, 8. februára 2011 o 17:24
    podarili sa ti, sú veľmi pekné, rada ich robím tiež


  • ejmepb, 8. februára 2011 o 21:43
    Sneh ešte ochutím buď citronom, pečeným jablkom, v lete čerstvými jahodami.


  • jarunka, 10. februára 2011 o 01:37
    Krasne, vydarene. Taketo pekavala moja maminka.


  • jerica, 9. marca 2011 o 21:46
    neviem,keby si nebola písala koment k mojmu receptu ani by som sa nedostala k tak perfektnému receptu ako je tento Tvoj na šamrole,ale iné chcem písať,ak si meníš pobyt na prechodný nech to nie je na dlho,prajem skoré uzdravenie aby si sa ešte mohla dĺĺho tešiť s rodinkou a aj s varecha.sk rodinou.


  • mariaklara, 22. novembra 2011 o 21:35
    Krásne, ukladám.


  • jaromira43, 19. decembra 2011 o 17:09
    aj ja ich robievam su velmi dobre


  • elisticka, 2. februára 2012 o 19:35
    krasne aj ja robim len sneh z krystaloveho cukru... inak su mnamkove:-))


  • coldbery, 2. februára 2012 o 19:42
    Jednoduche ...krásne vyzerajúce a výborne....♥


  • hubata, 12. októbra 2013 o 06:31
    Krásne šamrolky, krásne foto aj popis receptu. Len @Tothka moja, keby si opravila názov receptu na "šamrolky" - lebo pod šamronkami ich nikto nikdy nebude hľadať, čo je strašná škoda. Aj ja som ho našla len náhodou dnes, keď som sa hrabala v receptoch čo upečiem.


  • petrulinka, 7. februára 2014 o 12:03
    Tak u nás se říká kremrole. Já nedělám z listového těsta, ale ze svého těsta, kde přidávám smetanu. Jsou trošku jiné než z listového, ale podle mě chutnější, takové křehké, opravdu moc dobré. Až budu mít chvilku, tak sem přidám recept.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist