Šampiňóny s hráškom v smotanovej omáčke z kešu orechov

Autor receptu: methi

Malai mushroom matar (v preklade: smotana huby hrach). Toto jedlo je výborné s plackami Paratha, Naan, Čapati.

Postup

  1. Šampiňóny očistíme, dobre osušíme. Menšie kúsky necháme vcelku a väčšie môžeme prekrojiť na 1/2 alebo na 1//4. V panvičke si rozohrejeme trošku oleja a maslo. Pridáme šampiňóny a opekáme do slabého zhnednutia na slabom ohni. Občas premiešame. Pridáme nastrúhaný cesnak a nastrúhaný zázvor a štipku mletého čierneho korenia. Minútku opekáme, miešame a odstavíme z ohňa.
  2. Na druhej panvičke opečieme surové kešu orechy do hneda. Necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu s garam masala korením na prášok. Ak zostanú nejaké väčšie kúsky kešu orechov nevadí, budú pekne chrumkavé v jedle.
  3. V hlbšej panvici zohrejeme olej a na slabom ohni opekáme nasekanú cibuľu, kým sa nezačne olej oddeľovať a cibuľa nezosklovatie. Nesmie nám zhnednúť cibuľa.
  4. Pridáme kešu orechy vymixované s garam masala a dobre premiešame.
  5. Zalejeme smotanou, pridáme senovku grécku a na slabom ohni premiešavame asi 2-3 minútky, kým sa smotana celkom nevstrebe a jedlo nezhustne.
  6. Potom pridáme soľ, čili korenie a Amchur. Opekáme ďalšiu minútku.
  7. Pridáme hrach a šampiňóny. Zalejeme asi 1 malým hrnčekom vody alebo mliekom a dobre premiešame. Musí nám vzniknúť hustá omáčka, ktorá sa bude dať naberať plackou. Varíme na slabom ohni ešte pribl. 2-3 minútky.